Opozitia a facut praf Puterea, miercuri, la Senat

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 17:35
5360 citiri
Opozitia a facut praf Puterea, miercuri, la Senat

Lipsa senatorilor coalitiei de guvernamant a facut ca, miercuri, Opozitia sa inregistreze victorie dupa victorie. Un proiect de lege al Guvernului si trei cereri de reexaminare ale presedintelui Basescu au fost respinse, iar Legea Asistentei Sociale a fost amanata.

In primul rand, Opozitia a votat mutarea dezbaterilor pe marginea proiectului Legii asistentei sociale, prioritate legislativa a Guvernului, pe punctul 54 din ordinea de zi, ultimul punct al sedintei, ceea ce inseamna o amanare de facto a proiectului, informeaza Mediafax.

Apoi, Senatul a respins doua cereri de reexaminare referitoare la reparatiile morale si materiale pentru fostele cadre militare active indepartate abuziv din armata in perioada 23 august 1944 - 31 decembrie 1961 si la taierea finantarii unor academii si nu a reusit sa adopte o alta cerere de reexaminare, referitoare la desfiintarea inspectoratelor pentru calitatea semintelor.

"Cererile de reexaminare, daca nu ma insel, doua au fost admise, una a fost respinsa. Sau nu, una a fost admisa si doua au fost respinse", a declarat liderul grupului PDL din Senat, Cristian Radulescu, pentru sursa citata.

Explicandu-i-se ca nici cea de-a treia cerere nu a indeplinit numarul necesar de voturi, 69 favorabile, pentru a fi adoptata, Radulescu a afirmat: "Exact. Cum vroiati sa indeplineasca..., de unde 69 de voturi?!".

A urmat proiectul de lege initiat de Guvern prin care se propunea modificarea modului de promovare in functia de judecator la ICCJ, care, avand caracter organic, a fost respins cu 52 de voturi "impotriva", 48 de voturi "pentru" si o abtinere. Tot respinsa a fost si ordonanta de urgenta privind instituirea unor masuri in domeniul gazelor naturale, care viza ca preturile finale reglementate sa ramana constante, timp de 9 luni, pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica destinata consumului populatiei.

Capac a pus presedintele de sedinta, Mircea Geoana, care a anuntat ca a fost adoptata tacit propunerea USL de modificare a Codului Muncii, proiect care ma merge insa in Camerei Deputatilor, decizionala.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat pentru Newsin, ca ceea ce s-a intamplat miercuri este rezultatul faptului ca cinci senatori, trei de la PDL si doi de la UDMR, sunt si ministri si au participat miercuri la sedinta de guvern, iar ceilalti absenti au avut probabil probleme personale sau au fost in strainatate, in delegatii.

Contactat de Ziare.com, purtatorul de cuvant al PDL, deputatul Sever Voinescu, a declarat ca ceea ce s-a intamplat miercuri la Senat denota "o neglijenta condamnabila".

Citeste si:
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Fostul președinte al Senatului și actual vicepreședinte al USR, Anca Dragu, a comentat la RFI informațiile vehiculate în ultima perioade privind o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din...