Prevederea care l-a salvat pe Sova de procurori, discutata marti in Senat

Marti, 31 Martie 2015, ora 09:16
1768 citiri
Prevederea care l-a salvat pe Sova de procurori, discutata marti in Senat

Comisia pentru regulament a Senatului va lua in discutie, marti, incepand cu ora 12:00 propunerea lui Ilie Sarbu privind modificarea prevederii care l-a scapat pe Dan Sova de procurori.

Este vorba despre articolul 173 din Regulamentul Senatului, care s-a aplicat la numararea voturilor in cazul cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii senatorului PSD Dan Sova, si nu prevederile Constitutiei.

Asadar, membrii comisiei vor incerca sa coreleze prevederile Regulamentului Senatului cu textul constitutionale, potrivit Evenimentul Zilei, care citeaza Agerpres.

Un lider PLR demisioneaza dupa votul in cazul Sova: Ma delimitez de Tariceanu

"Saptamana trecuta stiti ca am avut un vot care a starnit tot felul de discutii si astazi inca mai sunt si, in acest context, as propune plenului sa facem o adaptare a Statutului nostru cu prevederile din Constitutie (...).

As propune modificarea articolului 173 din Regulamentul Senatului si modificarea art. 24 alin. 4 din legea privind Statutul deputatului si senatorului. (...) Va rog sa supuneti votului si, sigur, Comisia de regulament sa se aplece cu multa atentie asupra acestor prevederi ca sa nu mai existe discutii. Cred ca lucrurile se pot clarifica foarte simplu", a declarat liderul senatorilor PSD Ilie Sarbu, luni, in plenul Senatului.

Tariceanu ataca DNA si pe Klaus Iohannis: De ce nu exista hotarare in cazul Sova

Propunerea lui Ilie Sarbu a fost adoptata de senatori cu 117 voturi pentru, un vot impotriva si o abtinere.

Senatul a respins, miercurea trecuta, solicitarea procurorilor anticoruptie de incuviintare a retinerii si arestarii preventiva a lui Dan Sova.

Seful Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost acuzat ca s-a raportat in ceea ce priveste numarul voturilor la regulamentul Senatului, in locul Constitutiei, caz in care cererea DNA ar fi fost incuviintata.

Plangere penala impotriva lui Tariceanu, in cazul Sova: Parlamentul sa nu fie un scut pentru cei care fug de justitie

Tariceanu a declarat ulterior ca, daca va exista o decizie a CCR in legatura cu constitutionalitatea prevederilor din regulament, acesta va fi pus in concordanta cu Constitutia.

Citește și:
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...
Ministrul Energiei, sfaturi pentru românii îngrijorați că vor face frigul la iarnă: ”Eu în casă stau îmbrăcat în blugi indiferent de anotimp”
Ministrul Energiei, sfaturi pentru românii îngrijorați că vor face frigul la iarnă: ”Eu în casă stau îmbrăcat în blugi indiferent de anotimp”
Virgil Popescu, ministrul Energiei, a transmis un mesaj încurajator românilor care sunt îngrijorați că vor tremura de frig în case la iarnă și că vor plăti facturi uriașe la gaz și...