PSD refuza deblocarea dezbaterilor pe Legea asistentei sociale

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 16:09
1170 citiri
PSD refuza deblocarea dezbaterilor pe Legea asistentei sociale

Parlamentarul PSD, Georgica Severin, a declarat, joi, ca opozitia va bloca in continuare in Senat Legea asistentei sociale pana pe 3 noiembrie, pana la termenul de adoptare tacita.

Aceasta masura va fi luata pentru a feri populatia, cat este posibil, de implementarea unor masuri dureroase pe timp de iarna.

Georgica Severin a declarat, in cadrul unei conferinte de presa: "Noi am sperat ca odata (legea asistentei sociale - n.red.) venita la Senat vom putea sa propunem si noi, Opozitia, o serie de amendamente, sa avem un dialog. Puterea a procedat ca de obicei, un 'niet' foarte clar, refuzul oricarui dialog pe acest subiect. In aceste conditii, singura solutie a opozitiei a fost sa blocheze dezbaterea acestei legi.

Noi am propus inca de prima data sa nu o introduca pe ordinea de zi, ca sa continuam dezbaterile, pentru ca nimeni nu poate accepta sa voteze o asemenea lege fara o dezbatere reala. Acest lucru (blocarea legii - n.red.) se va intampla pana pe 3 noiembrie, cand legea are termen de aprobare tacita si o vom dezbate atunci".

Severin a precizat ca aceasta strategie de a amana pana pe 3 noiembrie dezbaterea pe acest proiect de lege este pentru a evita punerea in aplicare a unor masuri impotriva populatiei pe timp "de iarna", precizand ca daca acest act normativ ar fi trecut repede de Senat, in Camera Deputatilor ar fi durat "doar trei zile" aprobarea lui.

Senatorul a mai afirmat ca aceasta lege ar fi trecut de Senat daca s-ar fi ajuns la un compromis. "Toata aceasta problema s-ar fi rezolvat prin simplu dialog si compromis, prin posibilitatea ca opozitia sa-si prezinte amendamentele, sa fie un dialog. Prin aceasta lege (oamenii - n.red.) sunt exclusi de la orice forma de ajutor al statului. Suntem si noi de acord ca sistemul trebuie regandit, dar nu poti sa tai fara sa te gandesti ca in spatele cifrelor sunt oameni", a mai explicat pesedistul.

Traian Basescu urgenteaza implementarea Legii asistentei sociale

Presedintele Traian Basescu a adresat presedintilor celor doua Camere o scrisoare prin care cere adoptarea "cat mai urgent posibil" a proiectului Legii asistentei sociale, precum si a proiectului privind promovarea la ICCJ, ambele blocate in Senat de dispute intre putere si opozitie.

"Am convingerea ca veti intelege necesitatea urgentarii adoptarii acestor doua proiecte de lege, acest lucru nefiind o cerinta personala, ci un mod de a ne indeplini angajamentele asumate fata de partenerii nostri internationali", se arata in scrisoarea sefului statului. Traian Basescu noteaza ca face aceasta solicitare in calitate de presedinte al Romaniei si de garant al aducerii la indeplinire a obligatiilor dintre Romania si UE.

Presedintele afirma ca proiectul Legii asistentei sociale are in vedere imbunatatirea eficientei protectiei sociale, care ramane o prioritate pentru Romania. "Conform intelegerii pe care Romania o are cu organismele financiare internationale, statul roman s-a angajat sa adopte aceasta lege pentru a putea intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2012", afirma presedintele.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: rNews