Reactii la votul din Senat - Geoana: Inceputul sfarsitului liderilor USL

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 18:52
4385 citiri
Reactii la votul din Senat - Geoana: Inceputul sfarsitului liderilor USL
Foto: Realitatea TV

Senatorii n-au fost surprinsi de rezultatul votului care i-a adus lui Vasile Blaga presedintia Camerei superioare a Parlamentului. La scurt timp dupa exprimarea optiunilor politice, reactiile nu au intarziat sa apara. Mircea Geoana, fostul lider al Senatului, a opinat ca votul de luni nu este altceva decat "inceputul sfarsitului celor doi lideri ai USL, Victor Ponta si Crin Antonescu".

Puiu Hasotti, senator PNL: "Puterea, care avea mai multi senatori, a obtinut un numar mai mare de voturi. Toate grupurile parlamentare au votat intocmai cu deciziile luate de partidele lor politice.

Sper ca ceea ce a declarat domnul Blaga sa se adevereasca, relatia dintre grupurile parlamentare sa fie mai buna. Nu vreau sa-i aduc vreun repros domnului Mircea Geoana. Il felicit pe dl Vasile Blaga. Am sustinut pe altcineva, dar votul trebuie respectat. Ne pregatim sa avem o prima sedinta de Birou Permanent".

Mircea Geoana, fost presedinte al Senatului: "Taberei Blaga i s-a oferit o compensare si o functie extrem de importanta. PDL-ul iese intarit din aceasta situatie. Din punct de vedere al consecintelor, astazi s-a reusit recimentarea majoritatii si o senzatie de forta din partea Puterii.

Este o actiune care arata slaba capacitate a liderilor USL de a putea oferi o solutie alternativa la actuala Putere. Daca ar fi sa glumim putin, putem spune ca cei doi co-lideri ai USL pot spune veseli la televiziune 'am infrant'.

Cei care aveau indoieli legate de slaba capacitate a celor doi lideri au inceput sa se lamureasca. Cred ca asistam la inceputul sfarsitului celor doi lideri ai USL. Cred ca tara are nevoie de o alternativa, de o opozitie reala".

Blaga este noul sef al Senatului

Titus Corlatean, PSD: "Este un moment important, pentru ca a fost si un moment de strangere a randurilor in Opozitie. Apoi, de acum inainte trebuie sa avem o pozitie foarte dura, foarte coerenta si ferma, pentru ca lucrurile proaste continua sa se intample in tara asta. Prin mobilizare, prin prezenta, putem reusi, avand in vedere ca majoritatea este fragila. Batalia continua, pentru ca este o chestiune de principiu".

"Grupul nostru va ataca la CCR aceasta decizie, care a lasat PSD fara functia care i se cuvenea. Deciziile CCR nu se negociaza, noi ne-am batut pentru un principiu, chiar daca astazi suntem mai putini", a mai declarat Corlatean.

Victor Ponta, presedinte PSD: PSD nu a pierdut nimic, chiar daca Vasile Blaga a castigat votul pentru presedintia Senatului, pentru ca noi nu aveam aceasta functie din start, a declarat Victor Ponta, seful PSD.

"Astazi (luni - n.r.) ne-am lamurit de cateva lucruri. Pentru PDL, regulamentele nu exista. Batalia de la congresul PDL a fost o una pentru functii. Boc a primit o functie in partid, iar Blaga a primit una in Senat", a mentionat Ponta pentru RTV.

UNPR: "Vasile Blaga este unul dintre oamenii cei mai in masura sa conduca aceasta Camera a Parlamentului Romaniei. Avem incredere ca domnia sa va conduce Senatul in mod profesionist si echidistant si suntem convinsi ca alegerea lui Vasile Blaga in aceasta functie va fi un castig pentru Romania", se arata intr-un comunicat al UNPR remis Ziare.com.

Vasile Blaga (PDL) este noul presedinte al Senatului, invingandu-l pe Titus Corlatean (PSD) cu 69 de voturi "pentru" si doar 63 "impotriva". Doua voturi au fost nule.

Votul a fost secret, cu buletine pe care sunt trecute numele celor doi candidati.

Anterior acestui vot, PDL si UDMR au ajuns la o intelegere, urmand ca maghiarii sa-l sustina pe democrat-liberalul Vasile Blaga, primind in schimb Secretariatul General al Guvernului.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#reactii Vasile Blaga Senat, #Geoana reactie Blaga , #Senat