Scandal in Senat pe neinvitarea lui Basescu: Intram in istoria nebunilor Romaniei

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 12:00
3320 citiri
Scandal in Senat pe neinvitarea lui Basescu: Intram in istoria nebunilor Romaniei
Foto: Cuget Liber

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul sa decida daca seful statului poate participa la sedinta de aniversare a Senatului, insa cererea acestuia nu a fost supusa votului, iar sedinta de plen a fost suspendata.

Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a cerut in plen un vot prin care sa se decida daca Senatul este de acord ca presedintele Romaniei sa vina la un eveniment atat de important precum aniversarea a 150 de ani de activitate a acestei institutii.

Oprea a aratat ca presedintele Calin Popescu Tariceanu "confunda institutia Senatului cu persoana sa" si a aratat ca acest vot este necesar pentru ca presedintele Senatului ca nu mai confunde "institutia publica a Senatului cu una privata".

Scandal in Senat: Tariceanu nu-l vrea pe Basescu la aniversare, PDL se revolta

Propunerea liderului senatorilor PDL nu a fost supusa la vot de presedintele de sedinta, social-democratul Cristian Dumitrescu, care a explicat ca invitatiile la acest eveniment sunt trimise "sub semnatura presedintelui Senatului".

Dumitru Oprea a insistat ca plenul sa se pronunte daca este de acord cu participarea presedintelui Romaniei la aniversarea Senatului si a tinut sa mentioneze ca plenul este suveran, peste Biroul Permanent si presdintele acestei institutii.

Tariceanu, acuzat ca "a confiscat Senatul"

"Supuneti plenului la vot daca presedintele Romaniei poate veni sau nu. E nepermis. Intram in istoria nebunilor Romaniei, la 150 de ani, cel mai important om din stat sa nu fie invitat pentru ca cineva a confiscat Senatul Romaniei", a declarat Dumitru Oprea.

Cristian Dumitrescu a refuzat din nou sa supuna la vot aceasta cerere a liderului senatorilor PDL, spunand ca procedura nu permite acest vot. "Putem decide daca este de competenta plenului Senatului sau a presedintelui Senatului, care a facut toate invitatiile", a spus Dumitrescu.

Tariceanu confirma: L-a taiat pe Basescu de pe lista invitatilor la aniversarea Senatului

Dupa o pauza de consultari intre grupurile parlamentare, Dumitru Oprea a anuntat ca s-a decis convocarea unei sedinte de Birou Permanent, pentru a se discuta aceasta situatie, in caz contrar grupul parlamentar PDL urmand a parasi sala de plen.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a spus la randul sau ca este nevoie de un apel, pentru a se vedea daca exista cvorum de lucru. In urma verificarii cvorumului, s-au inregistrat 60 de senatori prezenti, astfel ca plenul a fost suspendat.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca nu l-a invitat pe presedintele Traian Basescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, tinand cont ca seful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#scandal Senat, #scandal Senat Basescu, #scandal Senat Basescu aniversare , #Senat