Scandal in Senat pe neinvitarea lui Basescu: PDL ameninta cu greva parlamentara

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 12:27
2362 citiri
Scandal in Senat pe neinvitarea lui Basescu: PDL ameninta cu greva parlamentara

Faptul ca presedintele Traian Basescu nu a fost invitat la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului a dus la o revolta de proportii in randul democrat-liberalilor, care au amenintat cu greva parlamentara.

Dupa ce liderul Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a explicat, miercuri dimineata, de ce nu l-a invitat pe seful statului la aniversarea institutiei, care va avea loc pe 17 iunie, PDL, sustinut de liberali, s-a aratat nemultumit si a cerut un vot in plen in acest sens.

Democrat-liberalii au sustinut ca plenul Senatului este suveran peste hotararea lui Tariceanu, iar lor li s-au alaturat si membrii PNL, transmite Antena 3.

S-a dat un vot in plen in acest sens, insa nu a fost cvorum. Asadar, PDL a amenintat cu greva parlamentara daca situatia nu se rezolva, spunand ca nu va mai participa la nicio sedinta.

Scandal in Senat din cauza lui Basescu: Tariceanu nu-l vrea la aniversare, PDL se revolta

Calin Popescu Tariceanu l-a acuzat anterior pe Traian Basescu ca a incercat, in repetate randuri, decredibilizarea Senatului, sustinand ca acesta este motivul pentru care nu considera "oportuna" prezenta lui la ceremonie.

Tariceanu a mai spus ca decizia de a nu-l invita pe presedintele Traian Basescu nu a fost una personala, ci "a fost un consens in aceasta privinta".

Tariceanu confirma: L-a taiat pe Basescu de pe lista invitatilor la aniversarea Senatului

Dupa declaratia de presa a sefului Senatului, PDL a cerut vot in plen pentru invitarea presedintelui la eveniment. Democrat-liberalii au fost sustinuti de liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, care a precizat ca nu este de acord cu declaratiile lui Basescu impotruva Senatului, insa el este, totusi, presedintele Romaniei si trebuie invitat la ceremonie.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a spus ca "nu se poate supune la vot o asemenea propunere" si a dat un exemplu asemanator in ceea ce il priveste pe Traian Basescu.

"Va reamnitesc ca a fost validat Guvernul la un moment dat si Basescu a spus dechis ca nu l-a invitat pe presedintele Senatului. El, ca institutie, si-a putut asuma, azi si-o asuma presedintele Senatului. Propun sistarea discutiilor, abia ne-am adunat si acum vorbim despre Traian Basescu", a incheiat Sarbu.

Update

Invitarea presedintelui Traian Basescu la aniversarea din 17 iunie va fi tratata intr-o sedinta extraordinara a Biroului Permanent al Senatului, care va incepe la ora 13.00.

D.T.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...