Scandal pe aniversarea Senatului: PDL s-a razgandit si nu mai boicoteaza. Afla motivul

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 14:48
5825 citiri
Scandal pe aniversarea Senatului: PDL s-a razgandit si nu mai boicoteaza. Afla motivul

PDL nu va mai recurge la greva parlamentara, daca presedintele Traian Basescu nu va fi invitat la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului.

Informatia a fost confirmata, miercuri, de liderul senatorilor democrat-liberali, Dumitru Oprea, care a precizat ca greva parlamentara a fost folosita "ca pe un element de negociere cu cei din Biroul Permanent al Senatului".

"Dar respectul nostru fata Senat e prea mare incat sa tratam cu neprezenta la evenimentele de marti si miercuri. Noi avem prea mult respect fata de Senatul asta care sarbatoreste 150 de ani", a declarat Dumitru Oprea, pentru Ziare.com.

Scandal in Senat pe neinvitarea lui Basescu: PDL ameninta cu greva parlamentara

Acesta a explicat ca senatorii PDL au cerut convocarea Biroului Permanent al Senatului, insa nu s-a constituit cvorumul de sedinta, de 7.

"Nu am fost decat 6, si a ramas ca la o prima intalnire, si asta ar fi posibila luni, ei sa mai discute. Dar asta nu tine de noi, noi o sa fim luni, in Senat. Pentru ca luni este prima zi in care poate sa fie urmatorul Birou Permanent al Senatului", a mai afirmat Dumitru Oprea.

Liderul senatorilor democrat-liberali a subliniat ca presedintele Senatului "considera ca Senatul e o parohie in care face ce vrea si se supara pe cine vrea, cand vrea".

De asemenea, senatorul PDL a mentionat ca presedintele Traian Basescu figura pe prima pozitie in protocolul privind invitatii la aniversarea Senatului, care a fost discutat de cateva luni.

"Protocolul de bun-simt trebuia sa fie de cand haul si paraul, noi am discutat de luni in urma si am vazut ca, in protocol, figura pe prima pozitie. Ca o persoana a taiat de la ea putere, asta e supararea noastra", a mai spus liderul senatorilor PDL.

Scandal in Senat: Tariceanu nu-l vrea pe Basescu la aniversare, PDL se revolta

Tariceanu confirma: L-a taiat pe Basescu de pe lista invitatilor la aniversarea Senatului

Faptul ca presedintele Traian Basescu nu a fost invitat la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului a dus la o revolta de proportii in randul democrat-liberalilor, care au amenintat cu greva parlamentara, daca situatia nu se rezolva, spunand ca nu va mai participa la nicio sedinta.

Dupa ce liderul Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a explicat, miercuri dimineata, de ce nu l-a invitat pe seful statului la aniversarea institutiei, care va avea loc pe 17 iunie, PDL, sustinut de liberali, s-a aratat nemultumit si a cerut un vot in plen in acest sens, care insa nu a mai avut loc.

Citește și:
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Politicienii români par că încă nu au găsit calea comunicării cu statele Schengen pentru a le convinge să ne primească în comunitate. Unii spun că există căi juridice care să rezolve...
Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România și Bulgaria
Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România și Bulgaria
Cancelarul austriac Karl Nehammer l-a primit joi la Viena pe premierul olandez Mark Rutte, pentru a discuta despre migrație. Ambii politicieni s-au opus în decembrie aderării României şi...