Scandal pe aniversarea Senatului: PDL s-a razgandit si nu mai boicoteaza. Afla motivul

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 14:48
5825 citiri
Scandal pe aniversarea Senatului: PDL s-a razgandit si nu mai boicoteaza. Afla motivul

PDL nu va mai recurge la greva parlamentara, daca presedintele Traian Basescu nu va fi invitat la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului.

Informatia a fost confirmata, miercuri, de liderul senatorilor democrat-liberali, Dumitru Oprea, care a precizat ca greva parlamentara a fost folosita "ca pe un element de negociere cu cei din Biroul Permanent al Senatului".

"Dar respectul nostru fata Senat e prea mare incat sa tratam cu neprezenta la evenimentele de marti si miercuri. Noi avem prea mult respect fata de Senatul asta care sarbatoreste 150 de ani", a declarat Dumitru Oprea, pentru Ziare.com.

Scandal in Senat pe neinvitarea lui Basescu: PDL ameninta cu greva parlamentara

Acesta a explicat ca senatorii PDL au cerut convocarea Biroului Permanent al Senatului, insa nu s-a constituit cvorumul de sedinta, de 7.

"Nu am fost decat 6, si a ramas ca la o prima intalnire, si asta ar fi posibila luni, ei sa mai discute. Dar asta nu tine de noi, noi o sa fim luni, in Senat. Pentru ca luni este prima zi in care poate sa fie urmatorul Birou Permanent al Senatului", a mai afirmat Dumitru Oprea.

Liderul senatorilor democrat-liberali a subliniat ca presedintele Senatului "considera ca Senatul e o parohie in care face ce vrea si se supara pe cine vrea, cand vrea".

De asemenea, senatorul PDL a mentionat ca presedintele Traian Basescu figura pe prima pozitie in protocolul privind invitatii la aniversarea Senatului, care a fost discutat de cateva luni.

"Protocolul de bun-simt trebuia sa fie de cand haul si paraul, noi am discutat de luni in urma si am vazut ca, in protocol, figura pe prima pozitie. Ca o persoana a taiat de la ea putere, asta e supararea noastra", a mai spus liderul senatorilor PDL.

Scandal in Senat: Tariceanu nu-l vrea pe Basescu la aniversare, PDL se revolta

Tariceanu confirma: L-a taiat pe Basescu de pe lista invitatilor la aniversarea Senatului

Faptul ca presedintele Traian Basescu nu a fost invitat la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului a dus la o revolta de proportii in randul democrat-liberalilor, care au amenintat cu greva parlamentara, daca situatia nu se rezolva, spunand ca nu va mai participa la nicio sedinta.

Dupa ce liderul Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a explicat, miercuri dimineata, de ce nu l-a invitat pe seful statului la aniversarea institutiei, care va avea loc pe 17 iunie, PDL, sustinut de liberali, s-a aratat nemultumit si a cerut un vot in plen in acest sens, care insa nu a mai avut loc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#PDL greva Basescu Senat, #Basescu neinvitat Senat, #PDL boicot aniversare Senat, #PDL greva aniversare Senat, #Tariceanu Basescu Senat, #Dumitru Oprea greva PDL Senat , #Senat