Se schimba ordonanta SPP: Nu devine serviciu secret. Fara paza pentru sefii de partide

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 19:34
3725 citiri
Se schimba ordonanta SPP: Nu devine serviciu secret. Fara paza pentru sefii de partide
Foto: SPP

Comisia de Aparare a Senatului a decis, marti, ca SPP nu va asigura protectie si presedintilor de partide parlamentare si a respins o prevedere din Ordonanta de Urgenta nr.43, care stabilea secretizarea intregii activitati a serviciului, a precizat presedintele Comisiei, Marius Obreja.

"Prin legea de modificare a OUG nr. 43 se intentiona introducerea sintagmei: 'Serviciul de Protectie si Paza poate asigura protectie si presedintilor de partide parlamentare, stabiliti potrivit articolului 2'.

Noi nu am fost de acord cu introducerea acestui articol", a declarat presedintele Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, senatorul PNL Marius Obreja.

Membrii comisiei au respins de asemenea introducerea articolului care prevedea ca activitatea serviciului de protectie si paza sa constituie secret de stat, in ansamblul ei, potrivit lui Marius Obreja.

Ordonanta de Urgenta: SPP, protectie gratuita pentru fosti demnitari si sefi de partide

"De asemenea, nu am fost de acord ca activitatea serviciului de protectie si paza sa constituie secret de stat in ansamblul ei. Este evident ca sunt activitati din cadrul SPP care nu au si nu necesita acest caracter", a afirmat presedintele Comisiei de Aparare.

Marius Obreja a mai spus ca, daca SPP considera si justifica necesitatea ca o anumita activitate pe care o desfasoara sa se supuna regulilor secretului de stat, institutia va trebui sa faca demersurile necesare, afirmand ca din partea Comisiei va exista sprijin in acest caz.

"Am convenit, pentru ca nu suntem numai instititie de control al SPP, ci si de coordonare a dansilor, deci ii si ajutam, ca daca ei considera si justifica ca o anumita activitate trebuie sa se spuna regulilor secretului de stat, sa faca demersurile necesare si noi ii vom sprijini in a introduce punctual aceste activitati, nu toata activitatea SPP", a precizat Obreja.

Intrebat care dintre membrii Comisiei au formulat aceste amendamente de respingere, Marius Obreja a declarat ca a existat consens, nu dezbatere politica, precizand ca amendamentele au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

SPP devine oficial serviciu secret si primeste facilitati economice. Secrete, fireste

"Chiar daca fac parte din Opozitie, sa stiti ca astazi a fost asa cum mi-as dori pe legile din aparare sau siguranta nationala, nu neaparat consens, dar o gandire canalizata in directia asta si nu dezbatere politica", a apreciat Obreja.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#SPP paza presedinti partide, #SPP presedinti partide, #SPP protectie presedinti partide , #Senat