Sedinta de urgenta la varful Senatului in cazul Sova - Tariceanu ataca iar CCR

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 14:36
6151 citiri
Sedinta de urgenta la varful Senatului in cazul Sova - Tariceanu ataca iar CCR
Foto: Digi 24

Biroul Permanent al Senatului a fost convocat, marti, la ora 14.30, pe ordinea de zi a sedintei aflandu-se gasirea unei solutii privind cererea CCR de a se publica hotararea prin care se atesta rezultatul votului dat cu privire la cererea de incuviintare a arestarii preventive in cazul lui Dan Sova.

Potrivit unor surse parlamentare, pe ordinea de zi a sedintei conducerii Senatului se afla scrisoarea Curtii Constitutionale, prin care solicita Senatului sa redacteze si sa publice in Monitorul Oficial hotararea prin care se atesta rezultatul votului dat cu privire la cererea de incuviintare a arestarii preventive in cazul lui Dan Sova.

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat, inainte de a intra la sedinta, ca "este inedit ca CCR sa ia decizii obligatorii pentru Senat" si ca "de la o vreme Parlamentul legifereaza cu CCR".

"Cu tot respectul pentru Curtea Constitutionala, insa din onestitate nu pot sa nu fac un comentariu, e o chestiune observata nu doar de mine (...) ", a constinuat seful Senatorilor, precizand ca va da mai multe detalii despre hotararea in cazul lui Dan Soba dupa sedinta.

Basescu, reactie la votul in cazul Sova: In capul lui Tariceanu nu s-a produs nicio evolutie (Video)

Convocarea Biroului Permanent al Senatului vine la o zi dupa ce plenul a respins proiectul de hotarare propus de Biroul Permanent prin care se constata ca in urma votului din 25 martie nu au fost intrunite conditiile pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul senatorului Dan Sova.

CSM contesta, CCR decide, Senatul ignora: Proiectul de hotarare pentru constatarea votului la Sova, respins

La votul asupra acestui proiect de hotarare au fost inregistrate doua voturi "pentru", 43 de abtineri si 68 de voturi "impotriva".

Proiectul de hotarare supus plenului constata ca in urma votului din 25 martie nu au fost intrunite conditiile pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul senatorului Dan Sova, potrivit dispozitiilor art. 25 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si dispozitiilor art. 173 din Regulamentul Senatului, in vigoare la 25 martie.

DNA da ultimatum Senatului in cazul Sova

Totodata, proiectul mentiona si decizia Curtii Constitutionale din 8 aprilie, conform careia Senatul are obligatia de a redacta hotararea adoptata in sedinta plenului din 25 martie 2015, prin care atesta rezultatul votului cu privire la cererea de incuviintare a arestarii senatorului Dan Sova, de a comunica hotararea autoritatilor publice competente si de a o publica in Monitorul Oficial al Romaniei. Acest proiect de hotarare era redactat cu data de 20 aprilie.

Eveniment Quarterly Report

Ciolacu și Ciucă se întâlnesc să discute proiectul de buget pe 2024. Premierul vrea adoptarea lui săptămâna viitoare
Ciolacu și Ciucă se întâlnesc să discute proiectul de buget pe 2024. Premierul vrea adoptarea lui săptămâna viitoare
Liderii coaliţiei de guvernare vor avea o întâlnire de lucru duminică, 10 decembrie, pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor. "În acest weekend vom lucra împreună pe proiectul...
Mircea Geoană dezvăluie care ar fi marele avantaj al României dacă Ucraina și Moldova ar intra în UE. „Vor face parte din familia europeană”
Mircea Geoană dezvăluie care ar fi marele avantaj al României dacă Ucraina și Moldova ar intra în UE. „Vor face parte din familia europeană”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că există o cale ca România "să evadeze" definitiv de la "periferia Europei", arătând că în următorii ani Ucraina, Republica...
#sedinta Senat Sova, #sedinta Senat hotarare Sova , #Senat