Ziare.com

Sedinta Senatului, suspendata din cauza Legii asistentei sociale

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 19:08

   

Sedinta in plen a Senatului a fost suspendata, luni, dupa mai multe discutii in contradictoriu intre senatorii Opozitiei si cei ai Puterii pe marginea proiectului de lege privind asistenta sociala.

La inceputul sedintei de plen, viceliderul democrat-liberal Toader Mocanu a cerut mutarea proiectului de lege de la punctul 19 de pe ordinea de zi la punctul 3, in timp ce senatorul liberal Puiu Hasotti a cerut, de la tribuna Parlamentului, ca propunerea lui Mocanu sa fie retrasa si a mentionat ca mutarea propunerii de la punctul 19 la punctul 3 nu a fost ceruta in sedinta Biroului permanent.

Parlamentarii Opozitiei au refuzat votul pe articole al legii privind asistenta sociala, liderul social-democratilor din Senat afirmand ca "raportul (n.r. - asupra proiectului de lege) si incercarile (n.r. - Puterii) sunt lamentabile si inutile".

Dupa o pauza de aproximativ 50 de minute, senatorul PSD Ilie Sarbu a afirmat ca nu s-a ajuns la niciun fel de intelegere si a cerut "prelungirea pauzei de consultari". "Negocierile continua. Nu am ajuns la nicio intelegere. (...) Solicitam prelungirea pauzei de consultari", a spus Ilie Sarbu.

Presedintele de sedinta, Ioan Chelaru, a anuntat suspendarea sedintei plenului. Proiectul de lege privind asistenta sociala are ca termen de adoptare tacita data de 3 noiembrie. Senatul este prima camera sesizata.

Dezbaterea Legii asistentei sociale a fost amanata si pe 5 octombrie in Senat, la solicitarea USL, Opozitia anuntand ca va dezbate acest proiect doar inainte de indeplinirea termenului de adoptare tacita, in noiembrie, cand, "pe cuvant de onoare", va asigura cvorumul.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 815 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vrajeala pentru Huseni !

Opozitia se fac ca se opun si guvernantii ca ...lupta !

 
 

 

tactica opozitiei o stim...

de cand senatul are in frunte pe topaitor...profita de echilibrul de acolo,mai ales cand puterea nu poate mobiliza senatorii-unii fiind ministrii-si joaca sarba-n caruta...niciodata nu au facut vreo modificare a legilor, ci doar au trantit guvernul si retrimiterile lui baselu, of course, cu victorii de doi bani facute muci la cealalta camera...dar nu inainte ca "dipotatii"puterii sa se retraga tantos m prin vocile hot-spatarului fonfait nicoleascum ale autobazei sau zgonea...si fara ca tonta sa incheie circul cu obsesia sa de adolescent cu acnee-anastase fura...
tactica de cartite, dar ma rog, asta fac in asteptarea zilei cand "sondajilii" o sa-i faca mai multi decat puterea actuala...de aceea votul de la anu'trebuie sa fie si unul anti-cartite, sau anti-sobolani politici...SA VOTAM BINEEEE!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor