Sedinta Senatului, suspendata din cauza Legii asistentei sociale

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 19:08
1314 citiri

Sedinta in plen a Senatului a fost suspendata, luni, dupa mai multe discutii in contradictoriu intre senatorii Opozitiei si cei ai Puterii pe marginea proiectului de lege privind asistenta sociala.

La inceputul sedintei de plen, viceliderul democrat-liberal Toader Mocanu a cerut mutarea proiectului de lege de la punctul 19 de pe ordinea de zi la punctul 3, in timp ce senatorul liberal Puiu Hasotti a cerut, de la tribuna Parlamentului, ca propunerea lui Mocanu sa fie retrasa si a mentionat ca mutarea propunerii de la punctul 19 la punctul 3 nu a fost ceruta in sedinta Biroului permanent.

Parlamentarii Opozitiei au refuzat votul pe articole al legii privind asistenta sociala, liderul social-democratilor din Senat afirmand ca "raportul (n.r. - asupra proiectului de lege) si incercarile (n.r. - Puterii) sunt lamentabile si inutile".

Dupa o pauza de aproximativ 50 de minute, senatorul PSD Ilie Sarbu a afirmat ca nu s-a ajuns la niciun fel de intelegere si a cerut "prelungirea pauzei de consultari". "Negocierile continua. Nu am ajuns la nicio intelegere. (...) Solicitam prelungirea pauzei de consultari", a spus Ilie Sarbu.

Presedintele de sedinta, Ioan Chelaru, a anuntat suspendarea sedintei plenului. Proiectul de lege privind asistenta sociala are ca termen de adoptare tacita data de 3 noiembrie. Senatul este prima camera sesizata.

Dezbaterea Legii asistentei sociale a fost amanata si pe 5 octombrie in Senat, la solicitarea USL, Opozitia anuntand ca va dezbate acest proiect doar inainte de indeplinirea termenului de adoptare tacita, in noiembrie, cand, "pe cuvant de onoare", va asigura cvorumul.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Senat sedinta suspendata, #Senata lege asistenta sociala , #Senat