Ziare.com

Senat: PDL primeste 4 locuri in BP - un vice, doi secretari si un chestor

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 12:38

   

Senat: PDL primeste 4 locuri in BP - un vice, doi secretari si un chestor
Biroul Permanent al Senatului a decis marti ca grupul PDL are dreptul la patru functii in Birou, una de vicepresedinte, doi secretari si un chestor.

Puterea ramane astfel cu opt functii in Biroul Permanent. Propunerile nominale vor fi anuntate si aprobate in plenul de la ora 14.00.

Blocaj la Senat: Negocierile pentru functii, sistate. Puterea vrea toti 4 vicepresedintii

Un nou esec in negocierile pentru BP al Senatului. PDL se gandeste sa renunte la functii

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a anuntat anterior dupa negocierile privind componenta Biroului Permanent, ca nu s-a ajuns nici de aceasta data la o intelegere, astfel ca PDL ia in calcul renuntarea la functiile din Biroul Permanent.

Motivul certurilor putere-opozitie este ca cea din urma a cerut la Senat, ca si la Camera, doua functii de vicepresedinti, deoarece au pierdut posturile de presedinte in urma revocarii lui Vasile Blaga si Robertei Anastase.

Chelaru: S-a ajuns cat de cat la un consens privind BP

Vicepresedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat marti ca s-a ajuns "cat de cat" la un consens pe impartirea functiilor in Biroul Permanent, deoarece PDL a primit patru locuri dar nu doi vicepresedinti, asa cum au cerut.

"In final, desi negocierile de azi au esuat, pana la urma liderii grupurilor parlamentare au anuntat in sedinta Biroului Permanent componenta pe posturi a viitorului Birou: la vicepresedinti - PSD, PNL, UNPR, PDL, la secretar - doi PSD, doi PDL, la chestori - PSD, PNL, UDMR, PDL. S-a remarcat, intr-adevar, o anumita nemultumire la grupul parlamentar PDL exprimata de liderul acestui grup, probabil aceasta nemultumire se va vedea si la vot in plen, dar eu sunt multumit ca s-a ajuns cat de cat la un consens si azi vom putea declansa oficial lucrarile din aceasta sesiune", a declarat Chelaru la finalul BP al Senatului.

Intrebat daca PDL a castigat prin faptul ca a primit patru posturi in Birou, Chelaru a precizat: "Nu. Dumnealor au vrut doua posturi de vicepresedinte, discutiile au fost in jurul acestei probleme".

Sursa: rNews

Articol citit de 2028 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor