Senatorii au amanat validarea unui membru CSM din partea societatii civile

Luni, 21 Februarie 2011, ora 20:04
1002 citiri
Senatorii au amanat validarea unui membru CSM din partea societatii civile
Foto: Arhiva

Plenul Senatului a amanat validarea membrului CSM din partea societatii civile, Corina Dumitrescu, pentru ziua de miercuri, acest subiect fiind scos de pe ordinea de zi a plenului de luni.

Saptamana trecuta, PD-L a solicitat amanarea validarii membrului CSM pentru ziua de luni, insa propunerea a fost respinsa, fiind solicitate consultari intre liderii de grup. Ulterior, sedinta a fost suspendata din cauza absentei senatorilor democrat-liberali.

Surse social-democrate au precizat ca liderii PD-L au solicitat in cadrul unor consultari ca votul pentru membrii CSM din partea societatii civile sa fie acordat la "pachet" si nu individual, in conditiile in care sunt alocate doua posturi.

In urma unei decizii a CCR a fost declarata neconstitutionala candidatura lui Victor Alistar din partea societatii civile, sub motivul incompatibilitatii acestuia, ramanand valabila candidatura lui Dumitrescu.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat luni ca la nivelul Guvernului va fi analizata posibilitatea emiterii unei ordonante de urgenta prin care sa fie redus cvorumul necesar functionarii plenului CSM, astfel incat Consiliul sa-si poata desfasura activitatea.

"Se reclama imposibilitatea functionarii plenului, in acest sens avansandu-se de catre presedintele CSM posibilitatea interventiei legislative prin emiterea unei ordonante de urgenta prin care sa se reduca cvorumul plenului Consiliului", a spus ministrul Predoiu, in cadrul unui interviu la Radio Romania Actualitati.

Potrivit lui Predoiu, la nivelul Executivului se va lua in discutie aceasta varianta, astfel incat sa se gaseasca solutii pentru ca plenul Consiliul sa-si poata desfasura activitatea.

"Vom analiza aceasta propunere la nivelul Guvernului, pentru ca situatia din CSM trebuie sa se rezolve cat mai grabnic", a mai spus Predoiu, care a adaugat ca o alta varianta pentru deblocarea situatiei ar fi si posibilitatea validarii supleantilor.

Cvorumul necesar functionarii plenului CSM este de 15 membri, insa, in prezent, doar 14 membri au fost validati de Senat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Senatul amana validarea CSM, #amana validare membru CSM , #Senat