Ziare.com

Senatorii au aprobat cererea de reexaminare a unei legi, trimisa de Basescu

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 16:12

   

Senatorii au aprobat cererea de reexaminare a unei legi, trimisa de Basescu
Senatorii au aprobat, miercuri, cererea de reexaminare transmisa de presedintele Traian Basescu Senatului cu privire la OUG 26/2010 care modifica Legea statutului personalului din serviciile de probatiune.

Potrivit raportului de adoptare, intocmit de Comisia juridica din Senat, critica formulata de presedinte vizeaza interdictiile si incompatibilitatile aplicate personalului de probatiune, in sensul ca, avand in vedere calitatea acestora de angajati in cadrul Ministerului Justitiei si nu de personal asimilat magistratilor, "este necesar ca legea sa stabileasca, pentru personalul de probatiune, regimul juridic privind incompatibilitatile care se aplica celorlalte categorii de angajati contractuali ai MJ".

Astfel, personalului de probatiune ii este interzis sa desfasoare activitati comerciale direct sau prin interpusi, sa aiba calitatea de asociat sau de membru in organele de conducere, administrare sau control la societati civile, societati comerciale, inclusiv banci sau institutii de credit, societati de asigurare ori financiare, companii sau societati nationale ori regii autonome. De asemenea, ii este interzis sa aiba calitatea de membru al unui grup de interes economic.

Membrii Comisiei juridice au adoptat si un amendament prin care personalul de probatiune poate avea, prin exceptie, calitatea de membru in organele de conducere, administrare sau control la societati civile profesionale constituite potrivit legii.

Raportul de admitere intocmit de Comisia juridica din Senat a fost aprobat cu 74 de voturi pentru, 16 impotriva si o abtinere, astfel ca cererea de reexaminare a fost aprobata.

Legea are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Camera sesizata in acest caz.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1130 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor