Senatorii au micsorat oficial taxa auto

Luni, 02 Martie 2009, ora 20:42
2517 citiri
Senatorii au micsorat oficial taxa auto

Ultima Ordonanta de Urgenta a Guvernului Tariceanu privind taxa de poluare a fost adoptata, luni, in plenul Senatului.

OUG tripleaza cuantumurile prevazute in mai vechea OUG 50/2008 si prevede exceptarea de la plata acesteia a autovehiculelor cu capacitate cilindrica sub 2.000 de centimetri cubi, informeaza Adevarul.

Secretarul de stat in Ministerul Mediului Dan Carlan a afirmat ca actualul Executiv sprijina adoptarea acesteia deoarece noua ordonanta privind taxa de poluare, emisa in 19 februarie anul acesta, nu o abroga, ci doar modifica o parte din prevederile vechiului act normativ.

"Avem deja OUG 7 din 19 februarie 2009, care modifica nivelul stabilit in OUG 218/2008, cu aproximativ o treime si introduce masuri compensatorii pentru cei care apucasera sa plateasca vechea taxa.

Va solicitam adoptarea OUG 218/2008 pentru a nu aduce dereglari in ceea ce priveste regimul de aplicare a acesteia", a precizat Dan Carlan.

El a aratat ca, in cazul in care Senatul ar respinge ordonanta, ar trebui sa stabileasca niste masuri care sa reglementeze si situatia din perioada in care aceasta a fost in vigoare.

"Efectele acestei ordonante au incetat in anumite puncte si continua in altele", a subliniat Carlan.

Presedintele Comisiei economice a Senatului, fostul ministru al Economiei si Finantelor senatorul PNL Varujan Vosganian, a criticat "straneitatea" faptului ca actualul guvern sustine adoptarea vechii OUG privind taxa de poluare, Cabinetul Boc "observand doar dupa alegeri" ca aceasta taxa este utila si poate aduce bani la buget.

"Am avut unele formatiuni politice care au initiat un act normativ, care a trecut de Camera Deputatilor cu votul si initiativa partidelor respective.

Apoi, cele doua partide au militat in permanenta pentru anularea ei, facand campanie de strangere de semnaturi, mergand la Bruxelles si pana la a initia motiuni de cenzura, cerand Guvernului fie sa o anuleze, fie sa plece acasa', a afirmat Vosganian.

Potrivit acestuia, Executivul nu vrea sa anuleze taxa auto "nu din motive procedurale, ci din niste tertipuri, ca nu cumva unii sa mearga la Bruxelles si sa ceara banii inapoi".

"Or, de unde unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, adica de la bugetul de stat. Cand faci publicitate mincinoasa e infractiune, numai in politica nu. Dumneavoastra ati castigat voturi vanzand romanilor iluzii, promitandu-le ca anulati taxa, inclusiv in ultimele saptamani", a spus senatorul liberal.

Ordonanta a fost adoptata de Senat, prima camera sesizata, cu 81 de voturi pentru, 9 impotriva si 6 abtineri.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#taxa auto Senat, #OUG taxa auto, #taxa auto Tariceanu , #Senat