Senatorii nu vor ca 40% dintre candidati la parlamentare sa fie femei

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 16:49
1465 citiri
Senatorii nu vor ca 40% dintre candidati la parlamentare sa fie femei
Foto: Arhiva

Comisia juridica a Senatului a adoptat marti un raport de respingere pentru propunerea legislativa a deputatului PD-L Sulfina Barbu, prin care partidele ar fi obligate sa propuna pentru alegerile parlamentare o cota de 40% candidati femei.

Propunerea ar fi trebuit sa fie discutata impreuna cu senatorii din Comisia co-raportoare, cea pentru egalitate de sanse, insa dezbaterile au fost facute in absenta membrilor acesteia.

Initiativa Sulfinei Barbu a starnit comentarii ironice intre senatorii Puterii si cei ai Opozitiei, democrat-liberalul Iulian Urban comentand ca nu intelege aceasta cota obligatorie.

"Si daca nu vor? Maine o sa venim cu o cota obligatorie de reprezentare a femeilor intre 20 si 35 de ani in politica", a spus acesta contrariat. Pe de alta parte, senatorii PSD au dorit continuarea dezbaterile asupra proiectului, fapt ce l-a determinat pe Urban sa intrebe care este de fapt pozitia social-democratilor.

"A, noi suntem cu femeile", a replicat Ioan Chelaru (PSD). Urban a continuat: "Cum cu femeile, ca a fost scandal cu dansatoarea de la Timisoara".

"Ati exclus-o din partid ca e frumoasa", a spus si Mircea Andrei (PD-L).

Deputatul PD-L Sulfina Barbu si-a sustinut joi, in cadrul unei dezbateri organizata la Parlament, propunerea legislativa prin care partidele sa fie obligate ca 40% dintre candidatii la alegerile parlamentare sa fie femei.

"In anul 2008, la alegerile parlamentare 11% dintre candidatii la nivel national au fost femei. Regasim acum in Parlamentul Romaniei 9,76 % femei. Totusi, procenul este bun (n.r.- avand in vedere) de la ce (n.r. -numar) de candidati am plecat. Daca ar fi fost 20% sau 30% femei, este foarte posibil sa fi avut un procent mul mai mare de femei in Parlamentul Romaniei", a declarat Sulfina Barbu, la o dezbatere despre proiectul de lege referitor la introducerea cotei obligatorii de reprezentare politica a femeilor in Parlament.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#propunere sulfina barbu femei alegeri, #cota minima participare femei alegeri , #Senat
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Daca s-ar fi adoptat deputatului PD-L Sulfina Barbu, prin care partidele ar fi obligate sa propuna pentru alegerile parlamentare o cota de 40%, s-ar fi stricat jocurile din partide, care nu prea includ femeile.