Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Senatorii s-au certat pe reportaje despre Revolutie prezentate la TVR

Marti, 31 Mai 2011, ora 18:52
1655 citiri
Senatorii s-au certat pe reportaje despre Revolutie prezentate la TVR

Senatorii din Comisia de cultura au intrat marti intr-o serie de controverse pe marginea Revolutiei din 1989 relalata de catre TVR intr-un serial de reportaje denumit "Revolutia din sertare" si care a facut obiectul unei plangeri a lui Gelu Voican Voiculescu.

Discutia a pornit de la un subiect care a fost reluat in Comisia de cultura, respectiv faptul ca Gelu Voican Voiculescu a fost acuzat intr-un reportaj al TVR, de catre un revolutionar care ar fi martor in dosarul Revolutiei, ca ar fi impuscat 11 oameni.

In urma sesizarii formulate de CNA si a discutiilor din comisie, presedintele TVR, Alexandru Lazescu, a prezentat marti un raport al Comisiei de etica din TVR prin care se certifica faptul ca reporterul televiziunii publice care a realizat reportajul ar fi incalcat deontologia profesionala si ar fi tratat cu superficialitate subiectul.

In consecinta, la nivelul TVR s-a constituit o comisie de cercetare disciplinara care ar urma sa dispuna sanctiunile disciplinare si salariale in cazul reporterului TVR.

Drept replica, senatorii PSD Georgica Severin si Lia Olguta Vasilescu au sustinut ca sanctiunea reporterului ar fi corecta, insa jurnalistul ar fi urmarit o comanda politica menita sa decredibilizeze personajele implicate in Revolutie, respectiv pe Ion Iliescu, Dan Iosif si Gelu Voican Voiculescu.

Presedintele TVR, Alexandru Lazescu, a admis faptul ca reportajul in cauza a fost realizat cu superficialitate, dar a insistat asupra faptului ca serialul de reportaje "Revolutia din sertare" trebuie sa continue, fiind un demers legitim. "Deci nu Revolutia Romana in ansamblu (este subiectul anchetelor, n.r.), care e un proces pe care s-a discutat foarte mult, era faptul ca se ajungea la un termen de prescriere, in cazul unor cazuri legate de acolo, si intr-un fel sau altul Parchetul trebuia sa aiba o pozitie. Asta era punctul de plecare, care mie mi se pare legitim din punct de vedere jurnalistic", a spus Lazescu.

Senatorul PDL, Radu F. Alexandru, a afirmat ca in acest moment nu exista o autoritate pe subiectul Revolutiei la care cineva sa se poata raporta, fara a fi contestat, mentionand ca respinge categoric acuzatiile aduse in materialul TVR lui Iliescu, Iosif si Voican Voiculescu. "Cea mai teribila intrebare legata astazi este ce cauta generalul Stanculescu in puscarie. Mi se pare un subiect shakespearian. Domnule, omul asta, impotriva caruia nu s-a putut produce nicio proba relevanta este in puscarie", a sustinut senatorul PDL.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#reportaje revolutie TVR, #senat reportaje revolutie , #Senat