Senatorul PD-L Marius Necula, acuzat ca a furat un brevet de inventie

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 09:11
4294 citiri

Senatorul PD-L Marius Gerard Necula este acuzat de furtul unui brevet, folosit ulterior pentru accesarea unor fonduri europene.

Potrivit unei scrisori adresate cotidianului Jurnalul National de catre Ecaterina Nicolau, sotia medicului curant al lui Marius Necula, dr Alexe Corneliu Goarza, este vorba despre brevetul Instalatie pentru obtinerea si studiul metalelor pure.

In perioada 2007-2008, doamna Nicolau i-a relatat domnului senator Necula despre brevetul detinut de sotul acesteia. Ulterior, senatorul PD-L a contactat-o pentru a-i propune o colaborare prin intermediul unei firme, pentru accesarea de fonduri europene.

Ecaterina Nicolau a pus la dispozitia administratoului firmei senatorului copii ale studiului desfasurat in vederea obtinerii brevetului, cat si a brevetului de inventie, in vederea elaborarii proiectului.

Doamnei Nicolau i-a fost prezentat apoi un contract de cesiune a drepturilor asupra brevetului cu care aceasta nu a fost de acord. Colaborarea a fost intrerupta, dar documentatia privind brevetul a ramas la firma senatorului PD-L, SC Data Invent SRL.

Dupa un timp, pe la inceputul anului 2009, o prietena a doamnei Nicolau i-a adus acesteia la cunostinta faptul ca, intamplator, a descoperit pe internet o lista a proiectelor admise in Programul Impact, sesiunea iunie 2008, iar printre beneficiari se afla si SC Data Invent SRL, cu responsabil de proiect insusi Necula Marius.

Proiectul se intitula Cercetare, proiectare si executie dispozitiv privind puritatea atomica a metalelor, implantarea ionica si obtinerea de nanostructuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Marius Necula PDL, #afaceri PDL, #acuzatii senatori PDL , #Senat