Senatul a aprobat ordonanta care aloca bani pentru avionul demnitarilor

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 18:04
1280 citiri
Senatul a aprobat ordonanta care aloca bani pentru avionul demnitarilor

Comisia pentru buget a Senatului a adoptat, miercuri, raport favorabil la ordonanta prin care Guvernul a autorizat MApN sa incheie, in anul 2013, un contract de leasing pentru achizitionarea unei aeronave destinate exclusiv zborurilor speciale, respectiv transportului demnitarilor.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului 29/2013 privind reglementarea unor masuri bugetare a fost adoptata de Executiv in data de 27 august si va fi dezbatura de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

Anterior deciziei din Comisia pentru buget, proiectul de act normativ a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru aparare.

Potrivit reglementarilor in vigoare, zborurile speciale sunt zborurile ce se executa cu aeronave care au la bord presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor, prim-ministrul, viceprim-ministrul, ministri sau omologii straini ai acestora aflati in vizita in Romania.

In ordonanta se mai prevede ca plata sumelor datorate conform contractului de leasing, cheltuielile aferente organizarii, pregatirii si executarii zborurilor speciale, precum si cele aferente activitatilor de intretinere, mentinere in stare de aeronavigabilitate a aeronavei se asigura din bugetul aprobat Ministerului Apararii Nationale.

Initiatorul mentioneaza in expunerea de motive ca, in prezent, zborurile speciale se asigura cu aeronave ale unor institutii publice sau companii aeriene, "ceea ce presupune costuri ridicate generate de activitatile de intretinere si mentinerea in stare de aeronavigabilitate a aeronavelor".

Vezi ce s-a decis in sedinta CSAT

CSAT a discutat, marti, despre avionul pentru zborurile inaltilor demnitari, dar nu a luat o decizie, urmand ca subiectul sa mai fie abordat.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Administratia Prezidentiala, in cadrul sedintei, membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au dezbatut tematica referitoare la constituirea, la nivelul Ministerului Apararii Nationale, a capabilitatii aeriene pentru executarea zborurilor speciale si au decis sa amane luare unei decizii in acest sens.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#ordonanta avioane demnitari, #senatori ordonanta avioane , #Senat
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Domnilor, tovarasi, cumparati avionul, dar va rog sa renuntati la