Senatul a respins cererea lui Iohannis de a nu elimina taxa radio-tv. USR sesizeaza CCR

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 19:32
5959 citiri
Senatul a respins cererea lui Iohannis de a nu elimina taxa radio-tv. USR sesizeaza CCR
Foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Plenul Senatului a respins, marti, cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe.

Impotriva solicitarii presedintelui Klaus Iohannis au votat senatorii PSD, ALDE, UDMR, 82 de voturi, iar in favoarea acesteia - reprezentantii PNL, USR si PMP - 36 de voturi.

Anterior, comisiile de cultura si de buget au respins si ele, cu majoritate de voturi, reexaminarea legii privind eliminarea a 102 taxe, impotriva cererii presedintelui Iohannis votand senatorii PSD, ALDE, USR si UDMR.

Comisia de cultura, convocata in sedinta la ora 15:00, a dat aviz negativ cererii de reexaminare formulate de presedintele Iohannis impotriva legii privind eliminarea a 102 taxe. Impotriva solicitarii sefului statului au votat senatorii PSD, ALDE si UDMR iar in favoarea acesteia cei de la PNL, USR si PMP.

De asemenea, comisia de buget a Senatului, convocata pentru ora 15:30, a dat raport de respingere a reexaminarii, si a trimis in plenul Senatului legea exact in forma adoptata initial de Parlament. Majoritatea PSD, ALDE, UDMR s-a impus si aici, inregistrandu-se sapte voturi impotriva cererii formulate de presedintele Iohannis. Doar senatorul PNL, Florin Catu a votat in favoarea cererii de reexaminare, in vreme ce reprezentanta USR, Ramona Nicoleta Dinu, a votat alaturi de PSD, ALDE si UDMR.

Senatul este prima camera sesizata in acest caz, decizia finala apartinand Camerei Deputatilor care este decizionala.

Vlad Alexandrescu: Senatorii USR vor ataca la Curtea Costitutionala eliminarea taxei radio-TV

Senatorul Vlad Alexandrescu anunta ca USR va ataca la Curtea Constitutionala legea care prevede eliminarea a 102 taxe, deoarece eliminarea taxei radio-TV ar afecta autonomia serviciilor publice de radio si televiziune.

"Grupul senatorilor USR va ataca articolul din lege care prevede eliminarea texelor Radio TV la Curtea Constitutionala, pe temeiul art. 31, alin. 5 din Constitutia Romaniei care prevede ca 'serviciile publice de radio si televiziune sunt autonome'", a scris, pe Facebook, Vlad Alexandrescu.

El argumenteaza ca finantarea SRR si SRTv exclusiv de la bugetul de stat va afecta independenta editoriala a celor doua institutii.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#lege 102 taxe Senat, #USR lege 102 taxe , #Senat