Senatul respinge acuzatiile lui Basescu: Guvernul nu mai are sustinere parlamentara

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 18:14
984 citiri
Senatul respinge acuzatiile lui Basescu: Guvernul nu mai are sustinere parlamentara
Foto: Arhiva

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru (foto), ii adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu in replica la cea primita luni din partea sefului statului in care se solicita adoptarea de urgenta a nu mai putin de sapte legi importante.

In scrisoare, senatorii Opozitiei resping acuzatiile presedintelui, in opinia caruia Parlamentul ar fi o frana in calea reformelor.

Basescu le cere parlamentarilor sa adopte urgent sapte proiecte de legi

Vicepresedintele Senatului, care este si vicelider al PSD, atrage mai intai atentia asupra faptului ca "majoritatea parlamentara, constituita din PDL, UDMR si UNPR, este cea care are datoria sa sustina proiectele Guvernului", in timp ce Opozitia se opune, indeobste, majoritatii.

"Va rog sa observati ca, de circa 7-8 saptamani, in Senat, majoritatea nu a reusit sa-si mobilizeze senatorii la sedintele de plen, din cei 71 de senatori apartinand Coalitiei aflate la putere fiind prezenti, constant, 50-55 de senatori. Ca urmare, criticile dvs. pot privi aceasta majoritate constituita nedemocratic si nu pot fi indreptate impotriva Opozitiei, care s-a manifestat conform rolului sau intr-un stat de drept democratic", se arata in scrisoarea Senatului.

Totodata, presedintele Traian Basescu este acuzat de "instigarea Guvernului" in a-si angaja raspunderea pe proiecte care privesc reforma sanatatii, reforma justitiei, reforma asistentei sociale, ceea ce nu este altceva decat un "atac la fundamentele statului de drept".

"Opozitia parlamentara nu subscrie la conceptul de reforma a statului, pe care actuala majoritate politica il promoveaza. Este inadmisibila culpabilizarea Opozitiei pentru esecul Coalitiei PDL - UDMR - UNPR", se mai arata in scrisoarea senatorilor trimisa presedintelui, in care se precizeaza pe larg care este stadiul in care se afla cele 7 legi a caror adoptare de urgenta o solicita seful statului.

"Fata de cele prezentate, imi permit sa conchid ca, in realitate, problema de fond a Guvernului Boc este aceea ca nu mai are sustinere parlamentara suficienta pentru a putea trece prin Senat legile organice, reformele propuse fiind contestate, nu doar de opozitia parlamentara si societatea civila, ci si prin absenta repetata a reprezentantilor majoritatii parlamentare", se arata in incheierea scrisorii trimise de Senat presedintelui Traian Basescu.

C.B.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#scrisoare Senat Basescu, #blocaj Senat , #Senat