Sfidarea continua: In Senat, nu mai e urgent! Ordonanta Iordache si gratierea nu vor fi dezbatute in procedura de urgenta

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 18:35
4927 citiri
Sfidarea continua: In Senat, nu mai e urgent! Ordonanta Iordache si gratierea nu vor fi dezbatute in procedura de urgenta

Ordonanta de Urgenta privind modificarea codurilor penale si proiectul de lege al gratierii, ambele adoptate marti seara de Guvern, vor fi dezbatute de plenul Senatului peste trei saptamani, dupa ce PSD a respins ca actele normative sa fie dezbatute si votate in procedura de urgenta, asa cum a cerut Executivul.

Liderul de grup al PSD, Serban Nicolae, a propus respingerea procedurii de urgenta cerute de Guvernul PSD + ALDE si a propus ca termene ziua de 14 februarie pentru primirea de avize de la comisia de constitutionalitate si cea pentru drepturile omului si ziua de 21 februarie pentru primirea raportului din partea comisiei juridice.

"Practic, suntem la o solutie de mijloc: nici nu ne ducem la maximum cu termenele pentru dezbaterea proiectelor de lege, nici nu ne insusim punctul de vedere al Guvernului de procedura de urgenta", a declarat Serban Nicolae in plenul Senatului.

Propunerea facuta de liderul de grup al PSD a fost admisa cu majoritatea voturilor.

Senatul este prima camera sesizata in cele doua cazuri, urmand ca votul decisiv sa il aiba Camera Deputatilor.

Senatorii USR si cei ai PNL au criticat cele doua acte normative, cerand un termen de dezbatere de 60 de zile.

"E vorba de legile gratierii pe care Grindeanu a intentionat initial sa le treaca prin ordonante de urgenta, dar, la cererea societatii civile, a organizatiilor din domeniul justitiei si a manifestantilor din strada, au ajuns in Senat.

E vorba de o materie delicata, nu se dau gratieri colective intr-o tara decat o data la 20 - 30 de ani. Mare atentie la detinutii care vor fi eliberati, sa nu fie masuri cu dedicatie, sa nu genereze delicventa si insecuritate pentru cetatenii romani", a declarat Vlad Alexandrescu in plenul Senatului, discursul sau fiind intrerupt de doua ori de Calin Popescu Tariceanu, care l-a si amenintat pe Alexandrescu ca ii taie microfonul.

Ordonanta de urgenta privind modificarea codurilor penale, adoptata marti seara de Guvern, a fost inregistrata tot marti seara la Senat pentru dezbatere, depunerea la Parlament si publicarea in Monitorul Oficial fiind conditii obligatorii pentru ca actul normativ sa poata intra in vigoare. Tot marti seara a fost inregistrat la Senat si proiectul de lege privind gratierea unor pedepse.

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...
Comentarii
Stan
rank 5
Ordonanta Ciordache Chisinevski nu prea a avut succes...
Mos bazil
rank 5
Era de asteptat. Manechinul si-a dat jos strampii de la Adesco