Si Senatul a fost convocat in sesiune extraordinara. PNL acuza un viclesug al PSD

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 12:56
3910 citiri
Si Senatul a fost convocat in sesiune extraordinara. PNL acuza un viclesug al PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a fost convocat, marti, in sesiune extraordinara de catre Biroul Permanent pentru perioada 10-31 ianuarie, programul de lucru incluzand doar activitati in teritoriu si in comisiile permanente.

"In sedita Biroului Permanent s-a decis convocarea plenului pentru azi, la ora 13:00, de asemenea, pentru convocarea unei sesiuni extraordinare 10-31 ianuarie. Noul Parlament e responsabil, incearca sa rezolve probleme de administrare, guvernare, colegii mei azi vor intruni cvorumul la Senat.

La 13:00, conform Regulamentului, trebuie intrunit plenul. Pe 25 (ianuarie - n.red.) cred ca vom primi proiectul de buget de la Guvern", a anuntat vicepresedintele Senatului Nicolae Badalau.

Badalau a fost desemnat de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sa asigure conducerea acestei camere legislative in perioada 6-13 ianuarie.

PNL acuza un viclesug al PSD

Liberalii au criticat convocarea sesiunii extraordinare, pe care o considera "un viclesug" pentru ca Guvernul sa poata emite ordonante in lipsa unei legi de abilitare.

"Este pentru prima data cand intr-o sesiune extraordinara sunt programate activitati in circumscriptiile electorale si lucrari in comisiile permanente, ca si cum ele nu ar fi existat. Chestiunea asta este pentru a crea posibilitatea Guvernului sa emita acele ordonante fara legea de abilitare, ceea ce este un simplu viclesug care nu onoreaza activitatea nici a Guvernului, nici a majoritatii parlamentare", a declarat liderul grupului PNL din Senat, Mario Oprea.

El a atras atentia ca este nevoie ca si plenul Senatului sa aprobe convocarea sesiunii extraordinare, iar acest lucru nu va fi posibil in lipsa cvorumului de sedinta.

"Daca nu avem cvorum, aceasta sesiune pica la Senat. 69 de membri ai Senatului vor trebui sa fie prezenti in plen, este articolul 85 din Regulamentul Senatului", a mai spus Oprea.

Potrivit programului de lucru propus de Biroul Permanent, in sesiunea extraordinara senatorii ar urma sa aiba activitati in circumscriptiile electorale si lucrari in comisiile permanente.

Articolul 95 din Regulamentul Senatului prevede ca "proiectul programului de activitate pentru saptamana urmatoare este supus spre aprobare Senatului si se adopta, cu votul majoritatii senatorilor prezenti, in ultima zi de activitate in plen a saptamanii; acesta se distribuie senatorilor, se afiseaza la sediu si se publica pe site-ul Senatului".

Luni si Camera Deputatilor a fost convocata in sesiune extraordinara pana la finalul lunii ianuarie. La plenul de luni au fost prezenti mai putin de 40 de deputati, iar presedintele Camerei, Liviu Dragnea, nu a participat la sedinta, fiind apostrofat pe hol de catre deputatul PMP Robert Turcescu.

Citeste si Deputatii USR il acuza pe Dragnea ca face plen extraordinar cu Parlamentul gol, pentru a da mana libera Guvernului la ordonante: Din ciclul Dorel la Guvernare... (Foto)

Sesiunea parlamentara ordinara incepe in 1 februarie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Senat sesiune extraordinara, #Senat convocat sesiune extraordinara, #Senat sesiune extraordinara ianuarie , #Senat