Zgonea nu stie ce se intampla in ograda lui - Nu are informatii despre comisia de ancheta pentru CEC

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 23:08
1943 citiri
Zgonea nu stie ce se intampla in ograda lui - Nu are informatii despre comisia de ancheta pentru CEC

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca nu are nicio informatie privind infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in legatura cu terenurile de la Calarasi.

"Nu am aceasta informatie. Eu nu am fost la acea sedinta reunita a grupului parlamentar, nu am privit-o nici la TV. In momentul in care un grup parlamentar face o cerere si este argumentata, ea este supusa Biroului Permanent. Pana in acest moment nu am nicio informatie ca unul dintre grupurile politice parlamentare vrea sa depuna hartii pentru o comisie de ancheta.

Azi (luni - n.red.) am avut trei reuniuni cu liderii grupurilor partidelor parlamentare i-am si intrebat si au spus ca in acest moment se lucreaza, dar nu exista nicio decizie finala. Stiu ca grupul PSD lucreaza la cele doua proiecte, nu sunt asa de simple cum le credeti dvs. Sunt comisii de ancheta in care trebuie sa ai argumente in fata Biroului Permanent.

Trebuie sa propui, sa spui scopul comisiei, pe cine trebuie sa audiezi, care sunt toate atributiile pe care le are o comisie de ancheta si un regulament. Din punctul acesta de vedere eu nu am primit aceste documente pentru a fi distribuite Biroului Permanent", a spus Valeriu Zgonea la Palatul Parlamentului.

Scandalul terenului lui Basescu: Senatul ancheteaza CEC Bank

Grupurile parlamentare reunite ale PSD au discutat, miercuri, constituirea a doua comisii parlamentare de ancheta, aceasta decizie urmand a fi supusa aprobarii Uniunii Social Liberale si Parlamentului.

Cele doua comisii vor viza modalitatea in care s-au facut retrocedari, respectiv modul in care institutii ale statului si persoane ocupand functii oficiale s-au implicat in activitati private de verificare si pentru achizitionarea unor terenuri pentru persoane private, a precizat presedintele PSD, premierul Victor Ponta.

Senatul ancheteaza CEC Bank - Ioana Basescu nu e obligata sa se prezinte la audieri

Ulterior, presedintele Senatului, Crin Antonescu, lider al PNL, a afirmat ca este de acord cu ideea constituirii unei comisii parlamentare comune pentru a analiza situatia terenurilor achizitionate de Ioana Basescu in judetul Calarasi.

Presedintele Traian Basescu a sustinut ca premierul incearca prin propunerea privind constituirea unei comisii de ancheta in cazul terenurilor achizitionate de fiica sa Ioana sa "reincalzeasca" ce nu i-a reusit cu senatorul Sorin Rosca Stanescu, generand "un alt fals".

Citeste si:
PSD intenționează să depună moțiunea de cenzură marți, indiferent de decizia CCR
PSD intenționează să depună moțiunea de cenzură marți, indiferent de decizia CCR
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că social-democraţi vor depune marţi moţiune de cenzură, indiferent de decizia Curţii Constituţionale cu privire demersul similar...
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
Încotro o ia Germania la finele erei Merkel? Cine o va conduce și ce mesaj transmite poporul german prin rezultatele alegerilor? Cum stă cea mai amplă putere economică europeană cu erodarea...
Sursa: AGERPRES