Cercetat penal, senatorul Badalau se apara - el doar aranja intalnirile, ca sa-si ajute judetul

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 20:15
3034 citiri
Cercetat penal, senatorul Badalau se apara - el doar aranja intalnirile, ca sa-si ajute judetul
Foto: stirigiurgiu.ro

Senatorul PSD de Giurgiu, Nicolae Badalau, acuzat de DNA ca ar fi protejat gruparea de evazionisti fiscali cercetata pentru producerea un prejudiciu de 50 de milioane de euro, a declarat, luni seara, dupa audierile de la DNA, ca nu a intervenit pentru oamenii de afaceri ca sa apere niste ilegalitati, ci doar pentru a ajuta judetul.

Intr-o interventie telefonica la Romania TV, Badalau a spus ca nu stia ca oamenii de afaceri carora le-a facilitat audiente la prefect erau certati cu legea.

"Am sunat ca sa-l primeasca in audienta pe acel domn cu ce probleme are, necunoscand problemele. La fel si cu directorul Apia. E problema lor, eu nu le-am inlesnit decat o audienta, nestiind cu ce probleme merg dansii acolo. Eu nu am absolut nicio legatura cu nicio evaziune fiscala si cu nicio problema pe care o are firma", a spus senatorul social-democrat, adaugand "ca nu era nebun sa sune la ANAF" ca sa intervina pentru afaceristi si ca in fiecare zi apeleaza la el sute de oameni.

Eu doar am facilitat o audienta unui administrator de firma

Intrebat de moderatoarea emisiunii despre locul de unde se aprovizioneaza restaurantul sau din Bolintin Vale, Badalau a spus, in primul rand, ca localul nu este al sau, ci "al familiei sale" si ca "habar nu are de unde provin puii furnizorului".

"Oamenii aia dau pui, eu n-am discutat cu ei de unde isi iau carnea de pui, de porc, habar nu am. Credeti ca eu ma ocup de lucrurile astea? Dar dansii incearca sa lege ca am sunat acolo sa-mi dea carne. Ce legatura am eu cu evaziunea fiscala de 50 de milioane sau ce Dumnezeu e acolo?", a spus senatorul PSD.

"Acuma eu inteleg ca io-s din judetul Giurgiu si ca eu am facilitat o audienta la un administrator de firma. Ce legatura am eu cu 100 de firme?", a mai spus parlamentarul, adaugand ca nu stie cum se numesc multi dintre cei invinuiti in dosar si ca a stat "decat 10 minute la DNA", facand referire la faptul ca a fost citat luni de procurorii anticoruptie, pentru a i se prezenta acuzatiile ce i se aduc.

De asemenea, acesta a negat ca ar fi ajutat la angajarea unei foste membre din cabinetul sau la una dintre firmele vizate de ancheta DNA, adaugand ca "totul este doar o minciuna ordinara", ca femeia respectiva este doar consilier judetean si ca a mers la un simplu interviu de angajare.

Senatorul PSD Niculae Badalau, urmarit penal pentru trafic de influenta

Intrebat de contractele de pe care copiii sai, Gabriel si Sabina, le au cu statul, senatorul Badalau a spus ca acestea nu au fost acordate prin atribuire, ci prin licitatie.

Senatorul Niculae Badalau, liderul PSD Giurgiu, audiat luni, la DNA, pentru ca ar fi protejat gruparea de evazionisti fiscali cercetata pentru producerea unui prejudiciu de 50 de milioane de euro, este urmarit penal pentru trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, Niculae Badalau este acuzat ca ar fi aparat interesele unei societati comerciale implicate in circuitul financiar fraudulos prin demersuri facute atat la nivelul conducerii Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF), cat si pe langa persoane cu functii in institutiile de stat din judetul Giurgiu (prefectura, conducerea Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA).

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#senator evaziune fiscala carne, #Niculae Badalau trafic influenta, #senator PSD DNA , #senatori