Cine sunt senatorii care nu au luat niciodata cuvantul in plen in 2015. Printre "vorbareti", Cristiana Anghel

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 16:29
3150 citiri
Cine sunt senatorii care nu au luat niciodata cuvantul in plen in 2015. Printre "vorbareti", Cristiana Anghel
Foto: Arhiva Ziare.com

Liberalii Crin Antonescu si Cristian Radulescu, dar si social-democratii Alexandru Mazare si Serban Mihailescu nu au luat cuvantul niciodata in plenul Senatului in anul 2015, in schimb Cristiana Anghel (ALDE) a avut 71 de interventii anul trecut si peste 1.000 de la inceputul legislaturii.

Potrivit site-ului Senatului, alesii PSD-UNPR care nu au luat cuvantul niciodata sunt Alexandru Mazare, fratele fostului primar al Constantei Radu Mazare, si Serban Mihailescu. In anul 2015 Mazare are in activitatea sa de senator doar doua interpelari si o singura initiativa legislativa, iar Serban Mihailescu nicio declaratie politica si nicio interpelare, in schimb a semnat 14 initiative legislative.

Senatorul Ilie Nastase a luat cuvantul doar o singura data in plen, are 13 initiative legislative, dar nu a facut nicio interpelare si nicio declaratie politica, iar fostul vicepremier Gabriel Oprea a vorbit de doua ori - la adoptarea proiectului de lege privind pensiile militare de stat si la dezbaterea si aprobarea proiectului de hotarare privind Strategia Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 - 2019. Fostul ministru de Interne are 12 initiative legislative.

Dan Sova a vorbit doar la voturile pe ridicarea imunitatii

Tot de doua ori a luat cuvantul si Dan Sova - in cele doua sedinte de plen din 2015 in care s-a dat votul pe cererile justitiei in cazul sau, dar si fostul ministru de Finante Eugen Teodorovici, care a vorbit doar la dezbaterile privind Codul fiscal si Codul de procedura fiscala. Cei doi senatori au cate patru initiative legislative.

In grupul parlamentar PSD, printre cei mai activi senatori in 2015 au fost Gabriela Firea cu 42 de luari de cuvant, urmata de Georgica Severin - 40.

Liderul senatorilor social-democrati, Mihai Fifor, a avut 39 de interventii, Haralambie Vochitoiu si Ecaterina Andronescu - cate 37. Ecaterina Andronescu nu a avut nicio declaratie politica si nicio interpelare.

In cazul liberalilor, senatorii Crin Antonescu si Cristian Radulescu nu au luat cuvantul niciodata anul trecut in plenul Camerei Superioare. Radulescu are in schimb o singura interpelare adresata in 2015 si patru propuneri legislative.

Copresedintele PNL Vasile Blaga a avut patru luari de cuvant in 2015, noua initiative legislative, nicio declaratie politica, nicio intrebare sau interpelare adresata membrilor Guvernului. Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a avut sase luari de cuvant in 2015, 24 de propuneri legislative, nicio declaratie politica, nicio interpelare sau intrebare adresata Guvernului de la inceputul legislaturii. Presedintele Comisiei juridice din Senat, Catalin Boboc, a avut noua interventii in plen anul trecut, 18 initiative legislative, nicio intrebare si o singura interpelare.

Deputatii care au vorbit o singura data in plen - la juramant. Cine sunt "campioni" la interventii

Vicepresedintele Senatului Teodor Atanasiu a luat cuvantul in 11 sedinte de plen, a avut opt propuneri legislative, nicio declaratie politica in 2015, nicio intrebare si o singura interpelare. Prim-vicepresedintii PNL Gheorghe Flutur si Anca Boagiu au avut - 12, respectiv 13 luari de cuvant si 24 initiative legislative, respectiv cinci.

Printre cei mai activi senatori liberali in 2015 s-au numarat Octavian Motoc cu 70 de luari de cuvant si Tudor Barbu - 62.

Puiu Hasotti a avut 46 de interventii in plenul Senatului, Mircea Dobra - 42, Valeriu Todirascu - 37, Mariana Campeanu - 33, Traian Igas - 30, Vasilica Miron - 29 si liderul senatorilor liberali Ion Popa - 27.

La grupul ALDE, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, are doar 11 luari de cuvant anul trecut, patru initiative legislative, fara intrebari si interpelari, in schimb Cristiana Anghel are 71 de interventii in 2015 si 1.145 de la inceputul legislaturii, 22 de propuneri legislative.

Senatorul Verestoy Attila de la UDMR are 35 de luari de cuvant in anul 2015 si trei propuneri legislative, iar Marko Bela - 12 interventii si patru initiative legislative. Cei doi senatori nu au interpelari si declaratii politice pe anul trecut.

Senatorul independent Mircea Geoana are patru luari de cuvant anul trecut, sapte propuneri legislative, nicio interpelare si nicio declaratie politica.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#senatori luat cuvant plen, #senatori vorbit plen, #senatori activi , #senatori