Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Senatorii iau bani de la buget ca sa finanteze propriile partide

Luni, 19 Iulie 2010, ora 15:04
1357 citiri
Senatorii iau bani de la buget ca sa finanteze propriile partide
Foto: Arhiva

Senatul a cerut ca sa i se suplimenteze bugetul ca sa poata functiona pana la sfarsitul anului, asta in conditiile in care pana in prezent multi senatori au luat bani de la Parlament si au finantat lunar sediile propriilor partide, folosindu-se de finantarea de stat a chiriilor si intretinerii filialelor din teritoriu.

Printre cei care recurg la aceasta metoda se afla ministrii PD-L Vasile Blaga si Radu Berceanu, seful Senatului, Mircea Geoana, dar si liderul PNL, Crin Antonescu, informeaza Evenimentul Zilei.

Un calcul realizat arata ca sumele incasate in ultimul an si jumatate de senatorii care au luat bani de chirie si/sau materiale de intretinere pentru birourile pe care si le-au deschis de fapt in sediile partidelor, gratis, ajung la 1.780.000 de lei.

Suma depaseste de mai bine de trei ori necesarul de 450.000 de lei pe care Senatul il clameaza acum, la Finante, la rectificarea din aceasta luna, pentru a putea plati salariile si dupa luna octombrie.

Fiecare are dreptul, in medie, la 10.000 de lei lunar pentru cheltuielile cu birourile, insa ai au sedii la care nu platesc nimic, iar banii incasati ii duc la sediul partidului din care fac parte.

De la PD-L pe lista celor care iau bani de la Parlament se numara Vasile Blaga, Radu Berceanu, Viorel Badea, Mihai Stanisoara, Florian Staicu, Marian Rasaliu, Oviudiu Marian, Dorel Jurcan, Dorin Paran, Petru Filip, Mircea Banias, Viorel Constantinescu, Avram Craciun si Mircea Cinteza.

La PSD, nu ia doar seful Senatului, Mircea Geoana, ci si Ion Toma, Vasile Ion, Gheorghe Pop, Nicolae Moga, Alexandru Mazare, Radu Mardare si Gheorghe Bitla.

Si la PNL pe lista celor care i-au bani pentru partid se afla Crin Antonescu, Puiu Hasotti, Paul Ichim si Ioan Ghise.

Exista insa si doua cazuri - Dan Voiculescu (PC) si Iulian Urban (PDL) - care au ales sa nu ridice suma forfetara.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#senatorii incasa bani Senat, #finantare partide proprii , #senatori