Senatorul USR care a adormit in Parlament se autosanctioneaza: Renunta la indemnizatia pe o saptamana

Marti, 07 Februarie 2017, ora 15:07
10525 citiri
Senatorul USR care a adormit in Parlament se autosanctioneaza: Renunta la indemnizatia pe o saptamana
Foto: Captura video YouTube

Senatorul USR Mihai Gotiu, care a fost filmat in timp ce dormea in plenul Parlamentului, in timpul unei sedinte, a anuntat marti ca se autosanctioneaza si ca va renunta la indemnizatia pe o saptamana.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, acesta se declara "emotionat" de mesajele primite, semn ca oamenii au inteles contextul in care s-a produs aceasta greseala, spune el.

"Dragi prietene si prieteni, stimati colegi din Parlament, vreau sa va multumesc tuturor celor care, pe parcursul zilei de ieri (luni - n. red.), a noptii si a diminetii mi-ati transmis mesaje critice oneste si/sau de incurajare.

Faptul ca in aceasta dimineata am constatat ca am cu cateva sute de prieteni pe Facebook mai multi ca ieri si mesajele trimise direct m-au emotionat, dovedindu-mi ca ati inteles contextul in care s-a produs greseala mea, ca efect al oboselii acumulate in ultima saptamana, cand am stat de veghe, zi si noapte, cu colegii parlamentari de la USR pentru a bloca asaltul partidelor din coalitia de la putere impotriva Justitiei".

In aceeasi postare, Mihai Gotiu anunta ca-si "asuma pana la capat" cele intamplate si ca va renunta la indemnizatia pe o saptamana. Mai mult, acesta afirma ca va dona banii unor spitale regionale in care sunt tratati copii.

"In acelasi timp insa, sustinerea voastra ma obliga la asumarea pana la capat a ceea ce s-a intamplat. Atat in semn de multumire pentru sprijin, cat si de penitenta, am decis sa ma auto-sanctionez cu indemnizatia pe o saptamana.

Suma o voi dona pentru sustinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale, pentru care, in ciuda promisiunilor electorale, actuala Putere n-a gasit fonduri in legea bugetului", mai scrie Mihai Gotiu pe Facebook.

Senatorul nu a pierdut ocazia si le-a cerut colegilor sai parlamentari sa-si asume, la randul lor, responsabilitatea pentru fiecare actiune care aduce atingere Parlamentului.

"Sper ca acest gest sa fie corect inteles atat de voi, cat si de colegii mei parlamentari din toate partidele, de la care astept sa-si asume, la randul lor, responsabilitatea pentru fiecare actiune care poate aduce atingere imaginii institutiei pe care o reprezentam, fie ca e vorba de atipit in plenul sedintelor, de trecut strada pe culoarea rosie a semaforului, de votat impotriva solicitarilor justitiei de retragere a imunitatii unor colegi ori pentru criza recenta care a scos jumatate de milion de romani in strada", se arata in incheierea mesajului "pentru prieteni si colgii din Parlament".

Iata mai jos imaginile prezentate de televiziuni, care au devenit viral.

A.S.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#senator Mihai Gotiu autosanctiune, #Mihai Gotiu renunta indemnizatie, #Mihai Gotiu doneaza indemnizatie, #Mihai Gotiu doarme Parlament, #Mihai Gotiu adormit plen video , #senatori