Un senator pleaca pe bani publici la un turneu de tenis

Luni, 16 Mai 2011, ora 17:56
1560 citiri
Un senator pleaca pe bani publici la un turneu de tenis
Foto: Arhiva

Biroul Permanent al Senatului a aprobat luni deplasarea lui Liviu Campanu la un turneu de tenis interparlamentar organizat in Croatia, dupa ce solicitarea acestuia starnise discutii in forul de conducere si la inceputul lunii, in contextul bugetului redus al institutiei.

Campanu urmeaza sa participe la cel de-al 18-lea Turneu European Interparlamentar de tenis din Croatia, in calitate de membru al Parlamentului Romaniei, in perioada 8-12 iunie.

Potrivit scrisorii adresate de Campanu Biroului Permanent, invitatia a fost facuta de presedintele Parlamentului croat, Luka Bebici.

Costurile se ridica la 244 de euro pentru cazare, pe o perioada de patru nopti, la care se adauga aproximativ 1.300 de lei pentru "deplasarea cu masina personala". Campanu a calculat aceasta suma pentru un "consum mediu 8%" pe o distanta totala de 2.938 de kilometri, pana la Makarska.

"Inteleg ca ne aflam intr-o perioada de austeritate, insa solicitarea mea are la baza aprobarea recenta de catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decontarii cheltuielilor de deplasare si cazare pentru 20 de deputati care participa, ca si mine, in calitate de membri ai Parlamentului Romaniei la Campionatul Interparlamentar de Fotbal din acest an, organizat in Ungaria", spune Campanu in scrisoare.

Prima solicitare a lui Campanu a fost adresata Senatului la inceputul lunii mai, starnind critici din partea colegilor sai senatori.

In sedinta Biroului Permanent de pe 2 mai, potrivit stenogramelor sedintei, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a catalogat actiunea drept "politico-sportiva", fiind de acord cu deplasarea, insa vicepresedintele Dan Voiculescu s-a aratat contrariat de intentia uneperistului.

"Nu stiu, domnilor, daca sa aprobam ca un coleg de-al nostru sa plece sa joace tenis nu stiu unde. Daca vrea sa joace tenis, sa se duca pe banii lui. Chiar avem bani acum si de jucat tenis?", a spus Voiculescu in sedinta de luni a conducerii Senatului.

Fiindu-i atrasa atentia ca este vorba despre "un turneu interparlamentar", senatorul PC a raspuns sarcastic "E! Turneu parlamentar", aratandu-se in continuare impotriva ideii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Campanu turneu tenis, #turneu tenis parlamentar Croatia , #senatori