Corina Dumitrescu poate fi si rector si membru CSM - senatorii juristi

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 14:33
2680 citiri
Corina Dumitrescu poate fi si rector si membru CSM - senatorii juristi

Comisia juridica a Senatului a prezentat conducerii forului un punct de vedere privind starea de incompatibilitate a Corinei Dumitrescu, membru CSM si rector, afirmand ca aceasta se afla in legalitate si isi poate continua mandatele.

Comisia juridica a fost sesizata in iulie 2011, dupa ce si presedintele CSM a solicitat ANI sa se pronunte asupra compatibilitatii functiei de membru al Consiliului, din partea societatii civile, cu calitatea de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" detinuta de Corina Dumitrescu.

Senatorii juristi sustin ca, potrivit legii, calitatea de reprezentant al societatii civile in CSM este incompatibila cu cea de demnitar, functionar public si magistrat, insa nu prevede functia de rector. Mai mult, nici legea cadru privind incompatibilitatile nu face referire la membrii CSM.

Aceasta incompatibilitatea este precizata doar in Legea educatiei, insa senatorii juristi sustin ca hotararea privind alegerea in CSM a Corinei Dumitrescu este anterioara intrarii in vigoare a acestui act, astfel incat prevederile nu se aplica.

"Comisia juridica opineaza ca aceste dispozitii nu sunt aplicabile acesteia (Corinei Dumitrescu - n.r.) deoarece, potrivit art. 15, alin. (2) din Constitutia Romaniei, legea dispune numai pentru viitor", se arata in punctul de vedere al senatorilor, care subliniaza ca mandatele trebuie duse la indeplinire.

In iulie, presedintele CSM a solicitat Agentiei Nationale de Integritate sa se pronunte asupra compatibilitatii functiei de membru al Consiliului, din partea societatii civile, cu calitatea de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" detinute de Corina Dumitrescu. Solicitarea vine dupa ce Corina Dumitrescu s-a adresat Plenului Consiliului pentru un punct de vedere in aceasta speta.

Corina Dumitrescu a fost validata membru in CSM din partea societatii civile in decembrie 2010.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....