Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Dan Sova, bilant de 10 ani in politica: Sunt un social-democrat convins!

Duminica, 06 Mai 2012, ora 10:31
3741 citiri
Dan Sova, bilant de 10 ani in politica: Sunt un social-democrat convins!

Senatorul Dan Sova a intrat in politica in urma cu 10 ani, parasind domeniul avocaturii, in care se consacrase deja. Crescut in spiritul literaturii de catre tatal sau, poet si jurnalist, tanarul Sova a ales politica, in spiritul binelui.

"Am optat cu buna stiinta sa intru in politica cu cele mai curate ganduri si cu ideea ca pot face bine", declara Dan Sova.

In opinia acestuia, in vremurile de astazi, social-democratia ramane doctrina cea mai apropiata de nevoile oamenilor.

Acesta spune ca putinul timp liber pe care il are il consacra intretinerii conditiei fizice, "esentiala pentru politica". Printre cartile care l-au marcat, le enumera pe "Don Quijote de la Mancha" si "Prometeu sau viata lui Balzac". Afla mai multe despre globalizare, starea constructiei europene si ce inseamna Piata Universitatii pentru Dan Sova, in interviul acordat Business24.

Globalizarea a dus la o polarizare a veniturilor la nivel mondial, si, ceea ce este absolut neasteptat, a produs pungi de saracie pana si in tarile dezvoltate din Occidentul european, din SUA si din Japonia. Cum ati explica acest fenomen, pentru ca din globalizare trebuia sa castige toata lumea?

Din punct de vedere economic, lumea a fost polarizata intotdeauna. Mai mult decat atat, globalizarea este doar un concept spre care se tinde, dar pana la globalizare cred ca ne aflam intr-o faza intermediara, care se refera fie la regionalizare, fie la gruparea economica a statelor in functie de interesele de moment sau perspectiva pe care le au.

Inegalitatea si inechitatea nu au legatura doar cu dezvoltarea economica, ci si cu educatia, cu sanatatea, cu nivelul de coruptie din interiorul unei societati.

Sunt multe de reformat si de imbunatatit in intreaga lume.

Incurajator este faptul ca ONU si organizatiile afiliate acesteia sunt preocupate de saracie, de sanatate si de nivelul de educatie, in fiecare an dezvoltandu-se programe de combatere a acestor probleme finantate cu sume importante. Speram, in timp, sa produca si efectele asteptate de toata lumea.

Capitalismul s-a dezvoltat gratie existentei unui stat puternic, care i-a asigurat bazele dezvoltarii si i-a garantat stabilitatea. Cum ati caracteriza tendintele actuale de excludere a statului din ecuatie? Ce riscuri aduce cu sine aceasta situatie?

Pentru omul modern, statul puternic nu inseamna doar acel stat care dispune de armata si politie care sa-i asigure forta coercitiva, ci statul care poate oferi scolarizare gratuita, un pachet consistent de asistenta medicala gratuita, asigurari pentru cei care-si pierd capacitatea de munca, pensii pentru cei inaintati in varsta etc.

Citeste mai multe despre Dan Sova, bilant de 10 ani in politica: Sunt un social-democrat convins! pe Business 24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Dan Sova PSD, #Dan Sova cariera politica, #Dan Sova avocat, #Dan Sova social democrat , #senatori