Ziare.com

Senatorii, de acord sa lucreze in plen o zi in plus, adica 3 zile pe saptamana

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 16:03

   

Senatorii, de acord sa lucreze in plen o zi in plus, adica 3 zile pe saptamana
Senatul va avea activitate in plen luni, marti si miercuri, conform unei propuneri a liberalului Sorin Rosca Stanescu, adoptata marti in sedinta de plen.

Pana acum, senatorii lucrau in plen in zilele de luni si marti.

Noul program urmeaza sa fie discutat si in Biroul Permanent al Camerei Superioare a Parlamentului.

Propunerea senatorului PNL a fost aprobata cu 73 de voturi pentru, 19 voturi impotriva si 13 abtineri.

"Propun sa lucram luni, marti si miercuri in plen, pentru ca avem foarte multe proiecte de legi serioase, grele, care trebuie dezbatute in timp mai indelungat, dar ca sa fie dezbatute trebuie sa fie cunoscute. Reamintesc ca ordinea de zi pentru sedinta de azi am primit-o la ora 10,20, ultima formula. Este cu neputinta sa dezbatem, in mod responsabil si in cunostinta de cauza, atatea proiecte de legi, mai ales in conditiile in care - si va dau un exemplu de astazi: din 18 proiecte depuse de colegii parlamentari, 15 au aviz negativ de la Guvern, iar trei nu au niciun fel de aviz si asta presupune, intr-o mai mare masura, sa ne aplecam fiecare pe aceste proiecte de legi pentru a decide ce facem cu ele. De asemenea, propun ca de aici incolo ordinea de zi sa ne fie adusa la cunostinta cu o saptamana inainte, pentru a avea timp sa ne pregatim", a declarat Sorin Rosca Stanescu.

In replica, senatorul UDMR Verestoy Attila a sustinut ca au mai existat si in trecut incercari de modificare a programului activitatii Senatului.

"Sunt probleme care au fost dezbatute de multe ori in Biroul Permanent. Il sfatuiesc pe domnul senator Rosca Stanescu sa faca aceste demersuri in interiorul grupului parlamentar (PNL - n.red.) si, in masura in care se va ajunge la o concluzie, suntem foarte deschisi la o dezbatere si de a propune plenului alte si alte variante de a lucra. Au mai fost incercari, cu mai mult sau mai putin succes. Suntem deschisi sa facem noi regulamente si programe noi daca sunt mai eficiente si daca aduc imbunatatiri functionarii Senatului", a afirmat Verestoy Attila.

La randul sau, liderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Cristian Radulescu, a propus publicarea pe site-ul Senatului a ordinii de zi a plenului inca de vineri seara, pentru a oferi senatorilor posibilitatea de a analiza respectivele proiecte si propuneri legislative.

Senatorii iau vacanta pana pe 19 noiembrie

"Lucrurile acestea trebuie discutate in Biroul Permanent, care sa le cantareasca bine si dupa aceea sa propuna plenului diversele formule atat de schimbatoare in cursul timpului, in general de la mai multa munca la mai putina, dar eficienta munca. In ce priveste ordinea de zi, sustin in continuare rolul Biroului Permanent, in sensul ca daca acolo se stabileste o ordine de zi, sa ramana aceasta ordine de zi, iar proiectul ordinii de zi sa fie pe site vineri, la pranz, asa cum se si intampla, dar dupa aceea sa fie si la plen respectat. Adica sa nu ne mai trezim cu colaje din diverse ordini de zi sau cu implanturi care vin de nu stiu unde si astfel avem o ordine de zi pentru care partial suntem pregatiti, partial nu suntem pregatiti", a declarat democrat-liberalul.

In ceea ce priveste cea de-a doua propunere inaintata plenului de catre senatorul Sorin Rosca Stanescu, potrivit careia ordinea de zi a plenului ar trebui inaintata senatorilor cu o saptamana inainte, aceasta nu a fost supusa la vot, considerandu-se ca o eventuala avizare favorabila ar atrage dupa sine necesitatea modificarii Regulamentului de functionare a Senatului.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1477 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inutil,

Cu lege sau fara,Antonescu si ceilalti tot nu se prezinta la serviciuri.

 

Parlamentul trebuie privatizat

Unde s-a mai vazut sa muncesti 3 zile /saptamana adica 96 de ore pe luna si sa castigi 4800 de lei/luna+ cazare+masina+telefon+cabinet la judet+secretara. Mare dreptate a avut Basescu cand a zis ca-s prea multi !

 

Sa nu se speteasca...

Altii au concediu 3 zile, cand are chef patronul..., daca are chef, dar nu sunt senatori, sunt palmasi de rand.

 

O sa-i terminati cu atita munca!

Deja 2 zile erau epuizante pentru Antonescu...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor