Ziare.com

Senatorii juristi au decis: omorul nu se mai prescrie

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 17:50

   

Senatorii juristi au decis: omorul nu se mai prescrie
Infractiunea de omor ar putea sa nu se mai prescrie, au decis miercuri senatorii juristi, care au adoptat cu amendamente o propunere a Ministerului Justitiei.

Astfel, dupa dezbaterile proiectului prin care infractiunile de omor, in forma lor consumata, devin imprescriptibile, doar pruncuciderea, uciderea la cererea victimei si tentativa de omor sunt excluse din categoria faptelor pentru care nu se va mai aplica prescriptia penala.

De asemenea, imprescriptibilitatea se va aplica faptelor care sunt incluse la categoria omorului, dar care sunt pedepsite cu inchisoare de peste 20 de ani de zile.

Propunerea legislativa este semnata, printre altii, de Sever Voinescu, Roberta Anastase de la PDL si de Madalin Voicu, de la PSD.

In Romania, omorul se prescrie intr-un termen obisnuit de 15 ani sau unul speical de 22,5 ani. Infractiunea se prescrie in aceste intervale de timp, chiar si in cazul in care se cunoaste faptasul, dar instanta nu s-a pronuntat. Printre tarile in care omorul nu are termen de prescriptie se afla: Marea Britanie, Germania, Austria, Irlanda, Danemarca, Finlanda, Cehia, Estonia, Cipru, SUA, Canada si Japonia.

Propunerea legislativa adoptata de senatorii juristi va trebui sa treaca de plenul Senatului, dupa care va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, decizionala in acest caz.

M.R.
Citeste mai multe despre omor prescriere senatori juristi
Sursa: rNews

Articol citit de 1958 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aceasta lege trebuie sa se aplice retroactiv

ca sa acopere si Revolutia din 1989, si perioada comunista. De altfel, CCR a mai avizat aplicari retroactive de legi, asa ca nu va fi absolut nicio problema.

 

Nicio...

...lege nu poate fi aplicată retroactiv.Exceptant legile anticonstituționale portocalii.
Orice lege se poate aplica in viitor.

Dura lex,sed lex.

VIATA A MAI BATUT ODATA FILMUL!

Crimele majore,ca genocidul impotriva poporului roman ,"in "forma continuata"de multe zeci de ani,se prescrie sau nu!???

 

@ tata lor..al meu NU...

Ion Marcel Ilici Iliescu.. a fost/ este /in scurt timp va fi CRIMINALUL nr.1 al RO-ei...!!?

Eliminati din coduri,, prescrierea ,, faptelor.

Prescrierea este de natura PROTECTIONISTA si nu de legalitate si adevar.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor