Senatorii si-au votat o mega-vacanta ... electorala (Video)

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 15:21
3435 citiri
Senatorii si-au votat o mega-vacanta ... electorala (Video)

Senatorii si-au votat o vacanta de aproape o luna, practic in toata perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare 2014.

Alesii din Senatul Romaniei vor intra in vacanta marti, 29 aprilie, urmand sa revina la munca in Parlament luni, 26 mai, prima zi de dupa alegerile europarlamentare, transmite B1 TV.

Potrivit sursei citate, senatorii vor avea activitate in teritoriu, ei urmand sa se ocupe de campania pentru alegerile europarlamentare.

La alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai vor candida si doi dintre actualii membri ai Senatului: social-democrata Ecaterina Andronescu si reprezentantul UNPR Damian Draghici, ambii pe lista Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC, pe locuri eligibile.

"Propunerea este ca sa venim si saptamana viitoare, doar luni si marti, deci din nou sa se legifereze doar trei ore, trei ore si jumatate pe saptamana, si dupa aceea sa nu mai venim deloc la Parlament.

(...) Mie mi se pare ca Parlamentul, implicit Senatul, este in primul rand pentru a legifera. Sigur ca suntem oameni politici, campania electorala trebuie sa se desfasoare, trebuie sa participam la campania electorala, dar in momentul in care Parlamentul adopta tacit propuneri legislative trebuie sa avem foarte mare grija in ce masura nu gresim atunci cand intram intr-o inactivitate, nu spun intr-o vacanta, parlamentara", a declarat liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, citat de Mediafax.

In cadrul votului din Biroul Permanent al Senatului, reprezentantii PSD s-au pronuntat pentru vacanta, cei ai PNL impotriva, iar cei ai PDL s-au abtinut. Votul final a fost 5-4 in favoarea acestei vacante.

PSD: Nu e vacanta, e munca in teritoriu

In schimb, vicepresedintele Senatului, social-democratul Cristian Dumitrescu, a sustinut, marti, dupa sedinta Biroului Permanent, ca senatorii nu intra in vacanta pentru o luna de zile, ci "lucreaza in teritoriu", fiind o perioada extrem de densa din punct de vedere politic.

"Din cele trei tipuri de activitati prevazute in Regulament, vor desfasura un singur tip de activitate, in teritoriu. Sigur, vor lucra, dar vor lucra in teritoriu. (...) Nu e vacanta, nu este timp liber, din contra, este o perioada foarte densa din punct de vedere politic si senatorii vor lucra acolo unde sunt alesi, in circumscriptiile electorale, asa cum prevede Regulamentul", a precizat senatorul PSD.

Dupa 26 mai, senatorii vor lucra cate trei zile de plen pe saptamana, in loc de doua cate sunt in prezent, pentru a recupera, insa isi vor lua in continuare salariile. Senatorul PSD Cosmin Nicula a spus, insa, ca alesii Senatului nu vor mai primi toti banii in perioada 29 aprilie - 26 mai.

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca, in perioada campaniei electorale pentru europarlamentare, nu isi doreste ca Parlamentul Romaniei sa fie "un generator de limbaj violent", transmite Mediafax.

Deputatul PSD nu a vorbit despre o eventuala vacanta a Camerei Deputatilor. In plus, Zgonea a amintit ca sambata incepe oficial campania electorala pentru alegerile parlamentare.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#vacanta senatori, #mega vacanta senatori, #senatori activitate teritoriu, #vacanta Senat, #vacanta senatori campanie europarlamentare , #senatori