Senatorul Doina Tudor negocia mita in Senat: Folosea nume de cod "tratament" sau "doctor"

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 17:47
7425 citiri
Senatorul Doina Tudor negocia mita in Senat: Folosea nume de cod "tratament" sau "doctor"
Foto: Camera Deputatilor

Senatorul PNL Doina Tudor, care a scapat de arestul preventiv, ar fi negociat chiar in sediul Senatului mita primita in cazul anchetat de DNA, sustin procurorii.

In referatul cu propunerea de arestare preventiva, procurorii sustin ca liberala s-ar fi intalnit in Senat cu fostul parlamentar Ovidiu Marian, pentru a discuta despre mita, relateaza B1 Tv.

De asemenea, mita era numita "tratament", in discutiile din Senat, iar intermediarul era "doctor".

Procurorii mai noteaza ca, desi Doina Tudor sustine ca nu a pastrat legatura cu fostul sau sot, dupa divort, a trimis un intermediar la Daniel Tudor, iar acesta a venit la randul sau in Senat, pentru discutii despre mita.

Senatorul Doina Tudor scapa de arest (Video)

Senatorul PNL Doina Tudor a scapat de arestul preventiv, fiind pusa sub control judiciar. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri ca Doina Tudor sa nu fie arestata, ci lasata in libertate sub control judiciar.

Doina Tudor este cercetata in dosarul in care fostul sau sot Daniel George Tudor, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la data faptelor, se afla in arest la domiciliu pentru luare de mita.

DNA precizeaza ca, in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca 200.000 de euro (din totalul de 300.000 de euro primiti de acesta), pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

Senatorii au incuviintat prin vot, miercuri, solicitarea DNA de retinere si arestare preventiva a Doinei Tudor. Au fost 61 de voturi pentru si 57 impotriva, fiind prezenti 120 de senatori dintre cei 164.

#Doina Tudor mita negociata Senat, #Doina Tudor discutii mita Senat, #Doina Tudor control judiciar, #Doina Tudor mita DNA , #senatori