Senatorul PSD Niculae Badalau, urmarit penal pentru trafic de influenta

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 15:21
3571 citiri
Senatorul PSD Niculae Badalau, urmarit penal pentru trafic de influenta
Foto: Digi 24

Senatorul Niculae Badalau, liderul PSD Giurgiu, audiat luni, la DNA, pentru ca ar fi protejat gruparea de evazionisti fiscali cercetata pentru producerea unui prejudiciu de 50 de milioane de euro, este urmarit penal pentru trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, Niculae Badalau este acuzat ca ar fi aparat interesele unei societati comerciale implicate in circuitul financiar fraudulos prin demersuri facute atat la nivelul conducerii Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF), cat si pe langa persoane cu functii in institutiile de stat din judetul Giurgiu (prefectura, conducerea Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA).

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale rezulta faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora societatea comerciala in favoarea careia a intervenit Badalau a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei bani folositi in alte scopuri decat in cele pentru care fusesera alocati.

Badalau le-a declarat jurnalistilor, la iesirea din sediul DNA, ca este suspectat de trafic de influenta in urma unor interceptari telefonice in care acesta este rugat sa intervina pe langa prefectul judetului Giurgiu, pentru a inlesni o intalnire cu un om de afaceri.

"Numele meu a aparut pe stenograma convorbirilor telefonice, unul dintre oamenii de afaceri implicati ma roaga sa intervin pe langa doamna prefect Carmen Nina Crisu, pentru o audienta. Procurorii nu mi-au spus daca vor cere avizul Senatului pentru urmarire penala, iar eu sunt dispus sa dau declaratii oricand imi cer. Miercuri voi veni din nou aici pentru a da declaratii", a spus Badalau, la iesirea din sediul DNA, unde s-a prezentat fara a fi insotit de avocat.

La insistentele jurnalistilor, senatorul nu a dat numele celor doi oameni de afaceri al caror nume apare in interceptarile telefonice. "Nu pot sa va dau numele celor doi oameni de afaceri implicati in dosar, dar stiu ca unul dintre ei are deja un dosar pentru evaziune fiscala in lucru", a raspuns Niculae Badalau.

Badalau s-a prezentat la audieri in jurul orei 14:00. La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), senatorul a afirmat ca a venit pentru a vedea despre ce este vorba in legatura cu acuzatiile ce i s-ar aduce in dosarul de evaziune fiscala. El a mentionat isi va da demisia daca se va solicita ridicarea imunitatii sale parlamentare.

Senatorul Badalau, audiat la DNA: Imi dau demisia daca se cere ridicarea imunitatii

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat, luni, ca a incuviintat, la cererea DNA, perchezitia domiciliara si a biroului, precum si retinerea si arestarea preventiva a procurorului Angela Eugenia Nicolae, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe - altele decat Phare, din cadrul Parchetului ICCJ.

Procurorul Angela Nicolae este suspectata de trafic de influenta in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante.

Cine este Niculae Badalau, senatorul PSD implicat in dosarul evazionistilor?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Niculae Badalau urmarit penal, #senator PSD dosar evazionisti , #senatori
Comentarii