Topul senatorilor generosi cu angajatii: Dan Voiculescu si Crin Antonescu, in frunte

Luni, 22 August 2011, ora 08:12
4897 citiri
Topul senatorilor generosi cu angajatii: Dan Voiculescu si Crin Antonescu, in frunte
Foto: Arhiva

Senatorii Dan Voiculescu si Crin Antonescu iau cei mai multi bani de la Senat pentru a plati salariile personalului angajat la birourile lor senatoriale.

Cel putin asa reiese din datele cu cheltuielile efectuate in luna mai pentru birourile senatoriale, date afisate pe site-ul Senatului.

Astfel, pe primul loc in top la cheltuieli cu salariile personalului din propriul birou senatorial figureaza Dan Voiculescu, cu 9.038 de lei, iar pe locul doi Crin Antonescu, cu 7.841 de lei.

Pe site se mai precizeaza si ca "la cererea domnului senator Dan Voiculescu indemnizatia i se vireaza in contul Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului"(FACIAS).

Numele lui Dan Voiculescu nu apare in "echipa" fundatiei FACIAS, dar printre actiunile intreprinse de aceasta figureaza o plangere penala depusa impotriva Robertei Anastase, o reclamatie a "abuzurilor ANAF" depusa la Avocatul Poporului, dar si plangeri penale pe diverse subiecte impotriva fostului ministru al Sanatatii, Cseke Attila, sau a europarlamentarilor Csaba Sogor, Laszlo Tokes si Iuliu Winkler.

In schimb, vicepresedintele Senatului nu a cheltuit in luna mai niciun leu pe materiale de intretinere a biroului sau senatorial, chirii si alte utilitati.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a platit insa 1.209 lei pe materiale de intretinere si 7.841 de lei cu salariile personalului care lucreaza in biroul sau senatorial.

Pe locul trei in topul senatorilor generosi cu propriul personal se afla in luna mai democrat-liberalul Radu Berceanu, cu 7.758 de lei. In plus, acesta a mai dat alti 3.151,14 lei pe materiale de intretinere a biroului sau senatorial.

Senatorul PDL Mircea Cinteza si-a platit personalul cu 7.652 de lei, liberalul Cristian Topescu cu 7.640 de lei, iar presedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoana, si-a rasplatit angajatii de la biroul sau senatorial cu 7.574 de lei pe luna mai.

Topul celor mai generosi parlamentari - vezi cu cat isi platesc angajatii

La coada clasamentului figureaza liberalul Raymond Luca. Acesta a cheltuit cu personalul doar 2.444 de lei, in schimb a dat 3.106 lei pe cheltuielile cu materialele de intretinere a biroului senatorial si 3.500 de lei cu chiria si alte utilitati.

Putini bani cu personalul au mai cheltuit democrat-liberalii Iulian Urban, doar 2.766 de lei, si Radu F. Alexandru, doar 2.846 de lei. Si acestia au preferat sa dea mai multi bani pe materiale si chirii, decat pe salarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Crin Antonescu cheltuieli Senat, #Dan Voiculescu cheltuieli Senat, #FACIAS , #senatori