Ministrul de Interne Lucian Bode, chemat de USR la „Ora Guvernului” în Parlament pentru a clarifica acţiunea Poliţiei în cazul Şoşoacă

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 13:52
2631 citiri
Ministrul de Interne Lucian Bode, chemat de USR la „Ora Guvernului” în Parlament pentru a clarifica acţiunea Poliţiei în cazul Şoşoacă
Ministrul de Interne Lucian Bode FOTO Hepta

Senatorii USR cer Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare din Senat să-l invite la „Ora Guvernului” pe ministrul de Interne, Lucian Bode, să clarifice felul în care Poliţia Română a acţionat în cazul senatoarei neafiliate Diana Iovanovici Şoşoacă.

Aceasta a fost implicată în data de 13 decembrie 2021 într-o altercaţie cu o echipă a televiziunii italiene RAI, arată un comunicat de presă al partidului.

Cererea este făcută în temeiul art. 181 din Regulamentul Senatului, urmând ca ministrul de Interne să vină în Parlament până la încheierea actualei sesiuni parlamentare ordinare.

Motivând cererea, liderul grupului USR din Senat, senatorul Radu Mihail, arată că tema este de interes major, în condiţiile în care este pusă la îndoială capacitatea Poliţiei Române de a aplica legea în mod egal, fără tratament diferenţiat între cetăţenii de rând şi unii demnitari, mai arată sursa citată.

„Din înregistrările video din spaţiul public reiese că dna senator Şoşoacă a avut un comportament impropriu, a interzis jurnalistilor să părăsească incinta in care se aflau, lipsindu-i de libertate şi a făcut abuz de funcţia sa, ameninţând forţele de ordine. Nu în ultimul rând, această situaţie a provocat un incident diplomatic grav, care a necesitat intervenţia de urgenţă a reprezentanţilor Ambasadei Italiei la Bucureşti”, a afirmat Radu Mihail.

Grupul parlamentar USR consideră că este urgent şi imperativ ca ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode să fie invitat la „Ora Guvernului”, conchide sursa menţionată.

Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. Soţul Dianei Şoşoacă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile în urma incidentului.

Italia a cerut ambasadorului României la Roma informaţii referitoare la măsurile adoptate, în urma incidentului, iar diplomatul român a transmis că „a fost demarată o anchetă de către organele de cercetare penală române, urmând ca aceasta să stabilească detaliile incidentului şi să determine, dacă este cazul, adoptarea de măsuri, conform legii”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la scandalul în cazul senatoarei Diana Şoşoacă, faptul că este „un incident absolut regretabil” şi a subliniat că „sechestrarea de persoane se sancţionează”. Şeful statului a menţionat că „este posibil să fi fost greşeli în abordare”, iar autorităţiel competente trebuie să verifice exact ce s-a întâmplat. „Solicit o verificare la sânge”, a punctat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lucian bode, #convocat usr, #ora guvernului, #politia rai1, #scandal sosoaca , #stiri Diana Sosoaca