Aurelian Badulescu anunta ca 21 de consilieri generali PSD i-au facut plangere penala lui Nicusor Dan pentru zadarnicirea combaterii bolilor

Marti, 02 Martie 2021, ora 15:28
5059 citiri
Aurelian Badulescu anunta ca 21 de consilieri generali PSD i-au facut plangere penala lui Nicusor Dan pentru zadarnicirea combaterii bolilor
21 de consilieri PSD i-au facut plangere penala lui Nicusor Dan FOTO Facebook

Fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Badulescu a anuntat ca cei 21 de consilieri generali ai PSD au facut plangere penala impotriva edilului general al Bucurestiului Nicusor Dan pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Social-democratii il acuza pe Dan ca nu a dat voie sa fie tinute sedintele CGMB in sala, cu prezenta fizica, fapt care a dus la un posibil focar de infectare cu noul coronavirus la PMB. Reactia vine in contextul in care un consilier general a fost confirmat luni pozitiv cu infectia COVID-19.

"Primarul Nicusor Dan se crede atotputernic si se joaca cu sanatatea consilierilor generali, a familiilor lor si a personalului din Primaria Capitalei. In timp ce sala de consiliu ramane ferecata tocmai pentru cei carora le apartine, consilierii generali, primarul persista in a tine sedintele de unul singur, intr-o sala suficient de mare pentru a fi respectate toate conditiile de distantare.

De aceasta data insa, ideea fixa a primarului care se fereste de consilierii PSD a avut consecinte grave. Ieri, un consilier general PSD a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. El a anuntat imediat Directia de Sanatate Publica pentru a incepe ancheta epidemiologica, insa, surpriza, DSP nu se grabeste.

Intr-o zi intreaga, DSP a reusit sa il sune pe un singur consilier general PSD, si asta ca sa ii spuna, soc si groaza, ca nu este contact direct, desi a stat alaturi de colegul pozitiv 12 ore in aceeasi incapere.

Nici pana acum, la o zi dupa anuntarea DSP-ului, restul consilierilor generali PSD nu au fost sunati, chiar daca au fost anuntati drept contact direct.

Dar cum s-a ajuns la aceasta situatiei? Foarte simplu.

In ziua sedintei de Consiliu de vineri, primarul Nicusor Dan i-a fortat pe cei 21 de consilierii generali PSD sa stea inghesuiti in sala de grup, o camera de 20 m2, timp de 12 ore.

Primarul si-a demonstrat pe deplin competenta, sedinta anuntata pentru ora 11.00 a inceput la 16.30.

In tot acest timp primarul a negociat, sala de Consiliu fiind spatiu interzis pentru consilierii generali, fapt fara precedent pana la domnia sa. Toate caile de acces erau pazite de politisti locali, nu care cumva sa patrunda picior de consilier general in sala Consiliului General.

Si uite asa, refuzul primarului general Nicusor Dan de a desfasura sedintele cu prezenta fizica a tuturor consilierilor generali in sala de Consiliu, a dus la un posibil focar de infectii cu COVID-19 la Primaria Capitalei.

Si nu numai atat. Cei 21 de consilieri generali PSD, fiecare fiind acum contact direct cu cel pozitiv, s-au intalnit pe holurile primariei si cu consilieri generali PMP. Acestia, la randul lor, au stat fata in fata cu primarul general. Totul din ambitia primarului Dan caruia nu-i pasa de lege si continua un abuz grav fata de consilierii generali", a scris Aurelian Badulescu marti pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Aurelian Badulescu, #NIcusor Dan, #sedinte, #sala, #plangere penala, #zadarnicirea combaterii bolilor , #stiri politice