22.000 lei pentru trimiterea a patru deputati la Turneul european de tenis

Luni, 11 Mai 2009, ora 19:29
1185 citiri
22.000 lei pentru trimiterea a patru deputati la Turneul european de tenis

Conducerea Camerei Deputatilor a decis luni trimiterea a patru deputati la a XV-a editie a Turneului European Interparlamentar de Tenis, in perioada 12-14 iunie.

Pentru aceasta actiune vor fi alocati 22.000 lei, fata de 30.000 lei, suma vehiculata in discutiile din ultima sedinta a Biroului Permanent.

Secretarul Camerei, social-democratul Valeriu Zgonea a declarat pentru NewsIn ca a fost acceptata de catre conducerea forului varianta mai ieftina, a deplasarii delegatiei de patru deputati cu un microbuz din parcul auto al Camerei, astfel incat cheltuielile estimative pentru actiune sa fie de 22.000 lei.

Potrivit memorandumului aprobat, suma acopera, pe langa transport, cazare pentru trei nopti, diurna pentru trei zile si jumatate, asigurari de sanatate.

Memorandumul intern privind participarea la turneul de tenis prevedea si varianta deplasarii delegatiei pe o ruta combinata, cu avionul pe ruta Bucuresti- Sarajevo, si retur, si cu un microbuz inchiriat de Ambasada Romaniei la Sarajevo pentru ruta Sarajevo- Mostar si retur, costurile estimative privind cheltuielile pentru aceasta actiune fiind de 30.000 lei.

Deputatii din Conducerea Camerei au discutat aprins, in sedinta din 8 mai, despre oportunitatea cheltuirii a 30.000 lei pentru trimiterea a patru colegi la a XV-a editie a Turneului European Interparlamentar de Tenis.

In timp ce reprezentantii PD-L si-au exprimat rezervele in privinta cheltuirii a 30.000 lei din bugetul Camerei Deputatilor pentru a trimite "niste parlamentari sa joace tenis", social-democrata Aura Vasile si reprezentantul minoritatilor Varujan Pambuccian au sustinut ca forul nu ar trebui sa faca economii pe seama deputatilor tenismeni, prin taierea unor actiuni parlamentare, ci prin renuntarea la a mai permite utilizarea gratuita a unor sali din Casa Poporului de catre ONG-uri.

Pesedistii si democrat-liberalii au incercat inclusiv sa negocieze numarul de alesi care sa plece la turneu, insa nu au ajuns la un acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#turneu interparlamentar tenis, #deputati turneu tenis, #buget camera deputatilor , #stiri politice