30 de senatori au "uitat" de declaratiile de avere

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 13:08
2136 citiri
30 de senatori au "uitat" de declaratiile de avere

Comisia de validare a Senatului si-a amanat pentru joi raportul final privind validarea noilor senatori, deoarece 30 de senatori nu aveau depuse la dosarele de inregistrare declaratiile de avere si de interese.

Presedintele comisiei de validare, Constantin Dumitru, a declarat pentru NewsIn, ca cei 30 de senatori au termen pana marti la ora 12.00 sa-si depuna declaratiile de avere la dosar, dar din informatiile pe care le are, unii le-ar fi depus deja, dar nu au ajuns inca la comisia de validare.

Potrivit lui Constantin Dumitru, celelalte dosare au fost verificate si aprobate de cele patru grupuri de lucru ale comisiei, iar raportul final va fi intocmit in urma sedintei de joi.

Comisia de validare s-a intrunit marti in prima sedinta de dupa constituire si au ales conducerea comisiei, formata din democrat-liberalul Constantin Dumitru - presedinte si din vicepresedintii Toni Grebla (PSD+PC) si Mario Oprea de la PNL.

Tot marti au fost constituite si cele patru grupuri de lucru si le-au fost distribuite dosarele.

Sedinta comisiei de validare de marti s-a tinut cu usile inchise. Motivul, potrivit presedintelui comisiei, a fost ca membrii comisiei nu doresc "sa fie deranjati", iar paza la usa a fost pusa "ca sa nu dispara dosare".

Dosarele senatorilor alesi, care sunt analizate de comisia de validare, cuprind declaratiile de avere si de interese si certificatele doveditoare de la BEC.

Potrivit Regulamentului Senatului, comisia de validare poate propune invalidarea alegerii unui senator in cazul in care constata ca alegerea acestuia s-a facut prin incalcarea dispozitiilor legii electorale privind candidatura sau obtinerea mandatului, sau in situatii de frauda dovedita sau recunoscuta.

Contestatiile referitoare la propunere de invalidare ale comisiei se pot face in termen de 4 zile de la constituirea comisiei. Senatorii, care au fost invalidati, urmeaza apoi sa fie audiati atat in cadrul Comisiei de validare, cat si in plenul Senatului.

Raportul final al comisiei de validare trebuie intocmit in cel mult 5 zile de la constituire, acest raport cuprinzand lista senatorilor pentru care comisia propune validarea sau invalidarea mandatelor, cu motivarea propunerilor de invalidare.

Acest raport urmeaza sa fie dezbatut in plenul Senatului, care se intruneste la 5 zile dupa constituirea comisiei, unde se hotaraste prin vot asupra listei cu senatorii propusi pentru validare si cu privire la fiecare senator propus pentru invalidare.

Validarea sau invalidarea unui senator se decide prin votul majoritatii senatorilor.

Citeste si:
Orban: "Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier"
Orban: "Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier"
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, 20 septembrie, că, după 25 septembrie, premier va fi cel care fi ales lider al partidului, el susţinând că va avea o relaţie...
Orban, întrebat dacă a stat la masă cu ”statul paralel”: Nu am folosit niciodată sintagma asta şi nici nu sunt adeptul
Orban, întrebat dacă a stat la masă cu ”statul paralel”: Nu am folosit niciodată sintagma asta şi nici nu sunt adeptul
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni seară, întrebat dacă a stat la masă cu statul paralel, că nu a folosit niciodată această sintagmă şi că nici nu a fost în vreo sufragerie...
Sursa: Ziare.com