34% dintre romani l-ar vota presedinte pe Crin Antonescu - Sondaj CCSB

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 23:35
5150 citiri
34% dintre romani l-ar vota presedinte pe Crin Antonescu - Sondaj CCSB

34% dintre romani l-ar vota presedinte al Romaniei pe liderul PNL, Crin Antonescu, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale anticipate, releva un sondaj CCSB.

Potrivit sondajului, prezentat joi seara la Antena3, la intrebarea "daca duminica viitoare au loc alegeri prezidentiale anticipate, pe cine ati vota?", 34% dintre respondenti l-au indicat pe Crin Antonescu.

Pe urmatoarele locuri s-ar situa Victor Ponta cu 24%, C.V Tudor 12%, Dan Diaconescu 10%, Cristian Diaconescu 5%, T. Baconschi 5%, Dan Voiculescu 4%, Gigi Becali 3%, Kelemen Hunor 3%.

La intrebarea "in ce directie se indreapta Romania?", 82% dintre romani cred ca tara noastra se indreapta intr-o directie gresita, 13% intr-o directie buna, si 5% nu stiu. Aici se observa, in comparatie cu alte sondaje pe aceeasi tema, o plafonare in jurul a 80%.

In cazul unor alegeri parlamentare, procentajul ar sta in felul urmator: PSD+ PC 37%, PNL 27%, PD-L 17%, UDMR 5%, PPR 5%, PRM 4%, PNG 2%, P. Verde 1%, UNPR 1%, PNT-CD 1%.

Specialistii cred ca evolutia este relativ constanta, cu variatii in jurul marjei de eroare, 3.3 %. PSD+ PC oscileaza intre 35-40%, PNL se consolideaza in zona de peste 20%, PD-L oscileaza in zona peste 15% si UDMR este constantul absolut cu 5%.

In ceea ce priveste nivelul de incredere intr-o persoana publica, procentele sondajului CCSB arata ca pe primul loc se afla Mugur Isarescu cu 46%, apoi Crin Antonescu cu 41%, Sorin Oprescu 36%, Victor Ponta 35%, Vadim Tudor 26%, Dan Voiculescu 22%, Vasile Blaga 19%, Cristian Diaconescu 17%, Traian Basescu 13% si Emil Boc 11%.

Se estimeaza ca 40% dintre romani vor merge la vot, 48% nu vor merge la vot si 12% nu sunt in tara.

La intrebarea cine e de vina pentru criza economica din Romania, 69% au raspuns ca statul roman, 13% capitalul strain si 7% capitalul autohton 7%.

Sondajul a fost realizat in perioada 7-10 noiembrie 2010 pe un esantion de 918 de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sondaj prezidentiale, #sondaj alegeri, #sondaj CCSB Basescu , #stiri politice
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Primo : eu nu fac parte din aia care l-ar vota sau accepta pe liberalul asta ca presedinte . Sau ca orice altceva in stat . De mirare : un individ care a intrat pe usa din dos in Parlament cu 1000 de voturi sa ajunga presedinte !??