A doua zi de negocieri intre PNL, USR-PLUS si UDMR pentru conturarea unei majoritati

Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 07:18
3390 citiri
A doua zi de negocieri intre PNL, USR-PLUS si UDMR pentru conturarea unei majoritati

Reprezentanti ai PNL, USR-PLUS si UDMR se intrunesc, duminica, 13 decembrie, pentru a doua zi de negocieri in vederea conturarii unei majoritati. Discutiile se poarta pe trei paliere, in tot atatea grupuri de negociere - politic, programul de guvernare si functionarea majoritatii parlamentare.

PNL, USR-PLUS si UDMR au anuntat, intr-un comunicat de presa comun, ca negocierile in vederea conturarii unei majoritati continua duminica.

Grupurile de lucru se reunesc de la ora 09.00, pentru a doua zi de negocieri.

Se discuta pe trei paliere - structura viitorului guvern, structura viitoarei majoritati parlamentare, inclusiv distributia principalelor functii si armonizarea unui program comun de guvernare.

Cu o zi inainte, mai multi participanti la discutii au anuntat finalizarea unui punct important din programul comun de guvernare, cel referitor la digitalizarea statului.

Liderul deputatilor liberali, Florin Roman, a anuntat, de asemenea, ca negocierile pentru o noua majoritate parlamentara la Camera Deputatilor "au fost aproape finalizate, cu succes si intelepciune".

"Stiu ca unii asteptau scantei intre mine si cei de la USR, dar a iesit doar << fum alb >> ", a scris, sambata, pe Facebook, liderul deputatilor liberali, Florin Roman.

Functia de presedinte al Camerei Deputatilor este printre cele mai disputate, fiind dorita atat de PNL, pentru Ludovic Orban, cat si de USR, pentru Dan Barna.

La finalul primei zile de negocieri, liderii celor trei formatiuni si-au afirmat vointa de a oferi impreuna "o formula de guvernare stabila Romaniei, care sa asigure cele mai bune solutii pentru iesirea din criza si pentru realizarea reformelor de care are nevoie Romania".

Presedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru luni, consultari cu toate partidele parlamentare pentru desemnarea unui premier.

Inainte de discutiile dintre partide, PNL a anuntat ca-l propune pe Florin Citu, iar USR-PLUS pe Dacian Ciolos.

Citeste si:
PSD, marele câștigător al crizei guvernamentale: are un scor mai bun ca PNL și USRPLUS împreună SONDAJ
PSD, marele câștigător al crizei guvernamentale: are un scor mai bun ca PNL și USRPLUS împreună SONDAJ
Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională la comanda PSD, făcut public duminică, 19 septembrie, arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36%...
Orban: Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare
Orban: Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, la Congresul UDMR, că a apreciat, de-a lungul timpului, corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare. El a subliniat şi că...
Sursa: NEWS.RO