Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Administratia Prezidentiala: Traian Basescu, tinta noii conduceri a Cotidianul

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 21:36
5063 citiri
Administratia Prezidentiala: Traian Basescu, tinta noii conduceri a Cotidianul
Foto: Cotidianul

Presedintele Traian Basescu este, odata cu venirea lui Cornel Nistorescu in functia de redactor sef al ziarului Cotidianul, tinta unor atacuri nefondate, un exemplu fiind articolul de prima pagina publicat vineri, sustine purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan.

Articolul invocat de purtatorul de cuvant al presedintelui, "Candidat pe banii nostri: Cu cat sponsorizeaza bugetul de stat campania lui Basescu", ar contine informatii eronate, al caror unic obiectiv este sa discrediteze pe seful statului, a transmis Turcan, vineri, la Antena 3.

"Datele sunt mincinoase, cu singur scop sa discrediteze. De cand a fost schimbata conducerea ziarului Cotidianul, se duce o campanie continua impotriva presedintelui Traian Basescu", sustine Valeriu Turcan.

Reactia Administratiei Prezidentiale vine dupa ce Cotidianul a publicat, in editia de vineri, articolul "Candidat pe banii nostri: Cu cat sponsorizeaza bugetul de stat campania lui Basescu", in care il acuza pe primul om in stat ca romanii ar fi scos din buzunare 6.000.000 de euro, de la inceputul acestui an, cu ocazia "chermezelor cu iz electoral" la care a fost invitat - cu precadere de primarii PD-L - presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Pe de alta parte, in articol se mentioneaza ca redactia a "solicitat insistent primirea unui raspuns oficial din partea Administratiei Prezidentiale, precum si a companiei Romavia (care efectueaza zborurile oficiale) de a oferi costul exact al zborurilor, achitat din bani publici, al caror pasager a fost presedintele Romaniei, Traian Basescu. Desigur, nu singur, ci cu suita".

"Dupa numeroase insistente, Romavia ne-a raspuns in scris ca, 'in conformitate cu prevederile actului normativ in vigoare care reglementeaza pregatirea, organizarea si executarea zborurilor speciale, datele contractuale privind aceasta categorie de zboruri sunt clasificate << secret >>'. In nota caracteristica, Administratia Prezidentiala nu a oferit un raspuns. In absenta acestor date oficiale, pe care le-am solicitat inca de la inceputul acestei saptamani, zi de zi, Cotidianul a facut calcule estimative din care s-au desprins sumele de mai sus", mai precizeaza redactia ziarului Cotidianul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu campanie Cornel Nistorescu, #Cotidianul razboi presa Basescu , #stiri politice
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Unii au si preluat afirmatiile Nistorescului din zbor ; noul Luceafar al presei romanesti , a ocupat rapid locul cu murdarii lasat vraiste de SR Stanescu .