Adrian Nastase: "PSD e in hibernare. Probabil pentru ca asteapta sa castige alegerile in 2024 ca o pleasca"

Duminica, 07 Martie 2021, ora 22:34
4332 citiri
Adrian Nastase: "PSD e in hibernare. Probabil pentru ca asteapta sa castige alegerile in 2024 ca o pleasca"
Adrian Nastase, despre PSD FOTO Facebook

Fostul presedinte al PSD Adrian Nastase considera ca PSD este "in hibernare" in aceasta perioada si crede ca partidul nici nu va fi afectat de incercarile ca parlamentari ai sai sa fie racolati pentru a trece la alte grupuri politice. El critica dur partidul pe care l-a condus, sustinand ca asteapta sa castige viitoarea runda de alegeri "ca o pleasca" si ca "nu transmiti mesaje nici atunci cand preiei modelul plangerilor la Inalta Poarta".

"Astazi a avut loc Congresul PMP-ului. Probabil ca PMP-ul va incerca sa creeze un grup parlamentar, neintrand in Parlament, dar totusi va incerca cu niste oameni...(...) Nu pot sa povestesc mai mult pentru ca nu e proiectul meu, dar eu, daca as fi in zona celor de la putere, as sprijini crearea acestor grupuri, pentru ca in mod evident nu exista un liant suficient de puternic, spre exemplu la AUR, si vor fi astfel de eforturi, asa cum vor fi eforturi de a prelua, poate, cativa oameni de la PSD si PSD-ul, fiind in hibernare, nici nu o sa-l doara in momentul in care o sa piarda cativa parlamentari", a afirmat Adrian Nastase, duminica seara, la Antena 3.

In acest context, fostul presedinte social-democrat a criticat modul in care PSD intelege sa faca opozitie.

"PSD-ul (e in hibernare - n.r.), eu asa constat. Probabil pentru ca asteapta sa castige alegerile in 2024 ca o pleasca. Guvernul pierde voturi prin greselile pe care le realizeaza. Atunci oamenii vor spune haideti voi la guvernare, ca totusi a fost mai bine. Ceea ce nu inteleg fostii mei colegi de la partid este ca, practic, asa cum a aparut miscarea AUR pe zona de dreapta poate sa apara si pe zona de centru-stanga.

Si eu cred ca lucrurile acestea sunt posibile pana in 2024, asa incat o asteptare din asta inactiva, cu meditatii, cu lamentatii metafizice, cu formule de genul intrebarilor retorice - cum e posibil sa? - un partid care nu actioneaza, care nu intelege ca in Parlament este in momentul de fata prizonier si ca practic zbaterea asta este absolut inutila, cum s-a vazut, de altfel, la buget, nu reusesti sa transmiti mesaje si, in orice caz, nu transmiti mesaje nici atunci cand preiei modelul plangerilor la Inalta Poarta. Nu asta a fost modelul PSD-ului", a adaugat fostul premier Nastase.

PSD si-a pierdut dimensiunea nationala

In opinia sa, PSD "si-a pierdut aceasta componenta de dimensiune nationala, mai ales dupa ce au fost exclusi Plesoianu, sau Serban Nicolae", in "incercarea de a fi pe placul celor de la Bruxelles, distrugand, conform unui model care este absolut stupid al stangii europene, dimensiunea nationala".

Fostul premier a criticat si faptul ca PSD nu are planuri pe termen lung, catalogand drept o greseala "pe care a facut-o si data trecuta" faptul ca nu a gasit "profilul necesar" si un candidat care sa poata sa obtina peste 50% pentru viitoarele alegeri prezidentiale.

"Daca nu te ocupi de viitorul candidat nu ai nicio sansa, in mod evident, nici la formarea guvernului, pentru ca noul presedinte va decide viitorul guvern. Este o problema foarte serioasa si nu vad nicio miscare din partea PSD-ului", a mai afirmat Nastase.

El a catalogat drept posibila o candidatura a lui Mircea Geoana, cu sustinerea PSD, pentru functia de presedinte.

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Analiză: PMP are un partaj nerezolvat în justiție. În același timp, primarii USR sunt hărțuiți iar puterea (PSD+PNL) e nemulțumită de potențialul de creștere al Alianței Dreapta...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Adrian Nastase, #PSD, #aur, #alegeri , #stiri politice
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
"candidatura lui Geoana, cu sustinerea PSD, pentru presedinte"?????