Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

AEP: Listele electorale permanente, trimise politiei

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 17:39
1606 citiri
AEP: Listele electorale permanente, trimise politiei
Foto arhiva

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a transmis listele electorale permanente in original in cazurile in care organele de politie au facut cereri exprese in acest sens, dupa ce Dan Nica a acuzat institutia ca nu a pus la dispozitie aceste liste, au anuntat, marti, surse din cadrul institutiei.

Autoritatea Electorala Permanenta reaminteste ca, in data de 21 septembrie, a transmis catre Inspectoratului General al Politiei Romane si Inspectoratele de politie judetene constatarile facute in 40 de cazuri posibile de vot multiplu (acelasi Cod Numeric Personal aparea de doua sau mai multe ori in listele electorale).

De asemenea, AEP reaminteste ca a primit 95 de cereri din partea organelor de urmarire penala pentru verificarea unor persoane care, se presupunea, si-ar fi exercitat dreptul de vot fara sa aiba acest drept sau au votat de mai multe ori la alegerile din 7 iunie, se arata in comunicat.

Intrucat o parte din sesizarile primite faceau trimiteri clare la sectii de votare si persoane, AEP a putut face verificari si confruntari ale datelor din listele electorale suplimentare si listele electorale permanente, precizeaza Autoritatea.

De asemenea, AEP sustine ca, in data de 23 septembrie, a incheiat contractul cu operatorul economic in vederea verificarii si arhivarii listelor electorale de la alegerile europarlamentare din 7 iunie. Incheierea contractului la aceasta data a fost impusa de termenele mari prevazute de legislatia in vigoare privind achizitiile publice.

In conformitate cu planul de proiect, stabilit de comun acord intre AEP si operatorul economic, AEP estimeaza ca va avea rezultatele finale ale verificarii listelor electorale inainte de alegerile din 22 noiembrie.

Termenele prevazute in planul de proiect au tinut cont atat de numarul foarte mare de inregistrari ce trebuie procesate cat si de impedimentele impuse de operatiile de digitizare a datelor de pe listele electorale suplimentare care au fost completate manual.

"As dori sa va spun ca ceea ce a facut Ministerul de Interne in mod natural de prindere si de sanctionare a celor care au incalcat legea electorala la alegerile pentru Parlamentul European, si din pacate sunt multi cei care inca se fac ca nu stiu cate persoane au fost trimise in judecata si cate persoane au dosare penale si niciun fel de reactie in privinta unor politruci de la Autoritatea Electorala Permanenta, care au refuzat sa puna la dispozitie listele electorale permanente", a spus Nica luni, dupa anuntul privind propunerea de remaniere a sa.

Nica a spus de mai multe ori ca nu a primit sprijin de la AEP, referindu-se la refuzul acestei institutii de a pune la dispozitie listele suplimentare pentru demonstrarea fraudelor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#liste electorale Nica frauda alegeri, #Nica fraudarea alegerilor turism electoral , #stiri politice