AFP: Iepurasul romanesc, in campanie electorala

Vineri, 25 Aprilie 2008, ora 16:45
1543 citiri
AFP: Iepurasul romanesc, in campanie electorala

Romanii, care se pregatesc sa celebreze duminica Pastele, au motive de bucurie: iepurasul se anunta mult mai generos anul acesta, obligat de campania electorala in vederea alegerilor locale de la 1 iunie, relateaza AFP.

Cadourile electorale sunt interzise in timpul campaniei, dar candidatii nu pot sa nu profite de ocazie, pentru a castiga bunavointa oamenilor satui de dispute politice si de promisiuni nerespectate. "Pomenile electorale" exagerate n-au putut trece neobservate de presa straina.

Daca in trecut romanii mai primeau cate un cozonac de la candidatii in cautare de popularitate, anul acesta iepurasul "este cam nebunatic". Partidele politice, la putere sau in opozitie, impart cu generozitate cosuri pline cu alimente (oua, zahar, ulei, dulciuri), miei taiati sau chiar vii, scrie France Presse.

Iepurasul a provocat insa incidente violente, asa cum s-a intamplat la Lupeni, unde politia a fost nevoita sa utilizeze grenade lacrimogene pentru a restabili ordinea in momentul in care cateva sute de persoane s-au calcat in picioare pentru a obtine unul dintre pretioasele pachete cu alimente distribuite de primarul in exercitiu.

La Bucuresti, sute de pensionari s-au inghesuit sa apuce pachetele oferite de primarul unuia dintre cele sase sectoare ale orasului, primar care candideaza la propria succesiune. Mai multi pensionari au fost calcati in picioare, sub privirile indiferente ale jandarmilor, relateaza AFP.

La Dragotesti, felicitarile cu urari de Paste trimise locuitorilor au fost insotite de bonuri de masa, in timp ce la Arad, o formatiune politica a pus autobuze la dispozitia persoanelor care vroiau sa mearga la cumparaturi in tara vecina, Ungaria, unde multe dintre produse sunt mai ieftine decat in Romania.

Anunțul Regelui Charles al Marii Britanii, după ce Kate Middleton a dezvăluit că are cancer
Anunțul Regelui Charles al Marii Britanii, după ce Kate Middleton a dezvăluit că are cancer
Regele Charles al III-lea şi regina Camilla vor participa la slujba din duminica Paştelui de la Capela St George de la Castelul Windsor, a confirmat Palatul Buckingham, transmite BBC. Acesta...
Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Iulia Seniuk, alias Josephine Jackson, este o actriță de filme pentru adulți ucraineană care a adunat peste 200 de milioane de vizualizări pe platformele dedicate. Ea a devenit ambasadoare...
#campanie, #electorala, #paste, #iepuras , #stiri politice