Alegatorul roman, luat in balon cu sexul, elefantul si oaia

Marti, 06 Mai 2008, ora 08:36
12891 citiri
Alegatorul roman, luat in balon cu sexul, elefantul si oaia

Cum romanul este interesat de alegerile locale putin spre deloc, candidatii ar face orice ca sa atraga atentia asupra persoanei si proiectelor lor. Mai ales cei cotati prost in sondaje sau cei care au un contracandidat bine cunoscut fac tot posibilul ca sa fie luati si ei in seama de electorat. Campania electorala pentru locale a inceput cum nu se poate mai pitoresc cu elefanti, baloane si femei goale. Asa spera unii ca vor scoate romanii din apatia politica in care se afla si ca ii vor determina sa mearga la urne si sa ii voteze.

Elefantul care papa Mazare

Poate cea mai trasnita idee a avut-o liberalul care vrea sa ii fure scaunul lui Radu Mazare. Victor Manea a plimbat sambata un elefant pe strazile Constantei. Mesajul: elefantii mananca mazare, aluzie la numele actualului primar. Pachidermul a fost adus de la Circul din Budapesta si a defilat 5 kilometri prin oras insotit de Manea si de staff-ul liberal de campanie .

Cu sexul inainte

Alt liberal, alta bizarerie. Candidatul PNL la Primaria Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Banu, isi face campanie electorala prin nuditate. Pe site-ul personal, www.banucristian.ro, el a postat afise cu fete si baieti acoperiti doar de cartoane cu mesaje electorale. Campania se desfasoara sub sloganul "Prezentand adevarul gol-golut despre Sectorul 5".

Zece tineri, fete si baieti, s-au dezbracat pentru ca vor sa atraga atentia ca "Sectorul 5 este in pericol si trebuie salvat!", scrie Cristian Banu pe site.

"Unele pozeaza goale ca sa cante mai bine sau sa castige "gheata de aur" a unui fotbalist. Altele sa castige un ban cinstit", spun cele cinci fete din Organizatia de Tineret a PNL Sector 5, care isi motiveaza nuditatea declarand ca vor sa arate ca sectorul in care traiesc "este gol, asa cum aparem si noi in aceasta fotografie. Sectorul 5 nu are nici curatenie, nici strazi asfaltate, nici canalizare, nici parcuri sau locuri de joaca, nici parcari, nici mall, nici politie comunitara, nici hipermarketuri".

Si in batalia pentru Primaria Jilava se recurge la arme sexuale. Liberalul Andrei Mladin a organizat un show Miss Jilava 2008, la care invitate speciale au fost Simona Sensual si fetele la la Sexxy.

Aluziile sexuale au fost imbratisate pana si de peremisti. Codruta Arvinte, candidata PRM la sefia CJ Bacau a ales un slogan cu tenta - "Incearca si cu o femeie!". Doamna Arvinte crede ca mesajul sau electoral este amuzant si usor de retinut.

Shopping electoral

Mielul electoral este desuet, asa ca pesedistii au gasit o metoda mai originala de a-si atrage votantii. La Arad, social-democratii au organizat transporturi saptamanale gratuite catre Ungaria, pentru cei care doreau sa mearga la cumparaturi.

PSD Arad a pus la dispozitia aradenilor, timp de doua zile, peste 100 de locuri in autocare pentru a mearge in Ungaria, la supermarketurile din localitatea Mako, pentru a-si face cumparaturile.

Actiunea demarata inaintea sarbatorii Pastilor a fost suspendata insa ulterior, pe perioada campaniei electorale.

"Am decis sa organizam aceasta actiune pentru a demonstra ca dincolo, in Ungaria, se pot face cumparaturi mai ieftin. De asemenea, vrem sa demonstram supermarketurilor ca la noi in tara preturile sunt foarte mari, iar romanii sunt obligati sa plateasca nejustificat", a declarat Dorel Caprar, presedintele organizatiei municipale a PSD Arad si candidat pentru Primaria municipiului.

Campanie in deplasare

Aurelian Pavelescu si Cozmin Gusa candideaza la Primaria Capitalei. Asta insa nu i-a impiedicat sa isi faca bannere in alte parti ale tarii. Candidatul PNTCD ne zambeste de pe un panou urias amplasat pe Valea Prahovei la iesirea dinspre Busteni spre Azuga. Liderul PIN isi face in schimb campanie pe litoral. El si-a postat bannerele in toata Constanta si in statiunea Mamaia. Cei doi spera astfel sa isi atraga voturile celor care sunt in vacanta in aceasta perioada in cele mai frecventate destinatii turistice de catre bucuresteni.

Luati in balon

In Mehedinti, liberalii alearga cu balonul dupa voturi. Inalt cat un bloc si cu un diametru de peste 20 de metri, balonul este "captusit" cu bannere pe care se afla portretele candidatilor la primarie. Giganticul plin de aer cald a aparut duminica langa Casa Tineretului din Drobeta-Turnu-Severin. In balon vor fi luati toti cei care vor sa vada de sus orasul. Deocamdata insa balonul nu face zboruri de agrement.

S-o facem de oaie

Festivalul Oierilor din Banat, unde se aleg, la Muzeul Satului din Timisoara, cele mai frumoase ovine si cel mai destoinic ciobanas, a fost sambata un bun prilej de campanie. Candidatul PD-L la primaria Timisoara, Gheorghe Ciobanu, a impartit participantilor mii de mici, pahare cu bere, fulare si baloane portocalii.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#campanie, #afise, #sex, #electoral, #elefant, #oaie , #stiri politice