Alegeri BEM: Numarul buletinelor de vot la sectoare este in limitele normale

Duminica, 15 Iunie 2008, ora 20:08
1112 citiri
Alegeri BEM: Numarul buletinelor de vot la sectoare este in limitele normale

Numarul buletinelor de vot tiparite pentru turul II al alegerilor locale din Capitala este, dupa numararea tipizatelor in patru sectoare din Capitala, in limitele normale ale marjei de eroare.

Presedintele BEM, Ileana Danaila, a declarat duminica seara ca sectiile de votare din sectoarele 1, 4, 5 si 6 au transmis la BEM date privind numarul de buletine de vot pe care le-au primit, informeaza Evenimentul Zilei online.

"Va pot spune ca, din datele pe care le avem, numarul buletinelor de vot este normal, in limita marjei de eroare pe care o are Imprimeria Nationala", a spus Danaila.

Judecatoarea Ileana Danaila a mai declarat ca, putin dupa ora 18.00, BEM primise "10-15 contestatii", majoritatea fiind indreptate catre sectoare, competente, in opinia BEM, sa rezolve problemele semnalate.

Totusi, conform procedurii, una dintre contestatii - cea a PSD referitoare la arondarea unor sectii de vot din sectorul 6 - a ajuns din nou la BEM, dupa ce PSD a atacat decizia Biroului Electoral al Sectorului 6.

PSD a reclamat la BEM si BEC faptul ca in sectorul 3 al Capitalei, la sectia 547, lipsesc 220 de buletine de vot pentru primarul general, fata de procesul-verbal incheiat de presedintele sectiei si ca, in sectorul 6 sunt arondate strazi care tin, de fapt, de judetul Ilfov.

Reprezentantul PD-L in Biroul Electoral al Sectorului 1, Marian Zlotea, a sesizat, vineri, in scris, Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti asupra faptului ca din lotul de buletine de vot pentru categoria primar general primite de la Monitorul Oficial lipsesc 16.301 buletine de vot.

Monitorul Oficial anunta ca cele 16.301 buletine de vot pentru primarul general care apareau in minus nu au fost de fapt tiparite, ci sunt "lipsuri peste marjele de eroare la numararea mecanica", iar eroarea apartine tipografiei, fiind declansata si o ancheta administrativa interna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE), iniţiat de şefa statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeaşi zi, pe 20 octombrie 2024, a anunţat...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#alegeri, #numar, #sectoare, #buletine de vot , #stiri politice