Alegeri O femeie din Voinesti, cercetata penal pentru ca a votat de doua ori

Duminica, 15 Iunie 2008, ora 16:20
2321 citiri
Alegeri O femeie din Voinesti, cercetata penal pentru ca a votat de doua ori

O femeie de 68 de ani din comuna damboviteana Voinesti s-a ales cu dosar penal, dupa ce s-a constatat ca aceasta a votat de doua ori, ea riscand, daca va fi gasita vinovata, pana la cinci ani de inchisoare.

"Masura a fost luata la sesizarea presedintelui sectiei de votare nr. 1 organizata la Gradinita Oncesti, care a constatat ca pe cartea de identitate a femeii era aplicat un alt timbru autocolant, care dovedea faptul ca aceasta mai votase o data", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Dambovita citat de Newsin.

Potrivit sursei citate, politistii au constatat ca S.V. s-a prezentat, duminica dimineata, la sectia de votare nr. 2 de la Caminul Cultural Gemenea - Bratulesti, unde era inscrisa in lista electorala permanenta. Ulterior, a mers la Sectia nr. 1, unde a solicitat, din nou, sa voteze.

Membrii biroului electoral al sectiei de votare au constatat, dupa ce femeia introdusese buletinul de vot in urna, ca avea aplicat un alt autocolant pe actul de identitate si au sesizat organele de ordine.

Femeia este cercetata pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 109 alin. 2 din Legea 67/2004 si risca intre sase luni si cinci ani de inchisoare. In legatura cu aceasta situatie, a fost informat si Biroul Electoral de Circumscriptie Voinesti.

Si PSD Dambovita a depus in acest caz o sesizare la Biroul Electoral Judetean si la Inspectoratul Judetean de Politie. "Este vorba despre S. Vasilica, aceasta votand la Sectia nr. 2 Bratulesti si Sectia nr. 1 Oncesti, fiind adusa la vot, potrivit afirmatiilor femeii, de candidatul PD-L, Mihai Tita. Precizam ca reprezentantul PSD in Sectia de votare nr. 1 Oncesti a sesizat neregula in scris presedintelui sectiei", se arata intr-un comunicat al PSD Dambovita.

#alegeri, #vot, #dublu, #femeie, #Voinesti, #dosar penal , #stiri politice