Florin Cîţu nu uită de războiul cu Teodorovici: "Aţi salvat România de un spion rus"

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 12:52
4396 citiri
Florin Cîţu nu uită de războiul cu Teodorovici: "Aţi salvat România de un spion rus"

Premierul Florin Cîţu i-a felicitat sâmbătă, 31 iulie, la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea, pe liberalii din acest judeţ, pe motiv că au "salvat România de un spion rus", primul ministru făcând referire la un fost senator de Tulcea.

"Trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău, senator de Tulcea şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate propriii bani şi-i va pierde. Dar felicitări, aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit şi pentru asta”, le-a spus Florin Cîţu delegaţilor la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea, care are loc sâmbătă.

Premierul nu a pronunţat numele fostului parlamentar despre care susţine că ar fi spion rus.

În legislatura trecută, Tulcea a trimis în Senat doi reprezentanţi, ambii de la PSD. Unul dintre aceştia este fostul ministru al Finanţelor Publice Eugen Orlando Teodorovici, care în prezent lucrează la Curtea de Conturi a României. Celălalt este Ion Ganea, fost membru al UNNPR şi PMP, despre care presa a scris că a fost ofiţer de informaţii în cadrul unui serviciu de contraspionaj în perioada fostei Securităţi dinainte de 1989.

Situațiile în care cei doi, Cîțu și Teodorovici s-au atacat nu sunt puține.

Într-o emisiune la la B1 TV, Cîțu s-a referit la numirea în funcția de trezorier al Federației Române de Rugby a lui Eugen Teodorovici: "Haideți să vedem cum joacă. Aaa, dar nu intră pe teren. Uitați-vă cum a gestionat finanțele României. Eu le transmit celor din federație să fie atenți, să numere banii înainte".

Și Eugen Teodorovici l-a jignit în numeroase rânduri pe Florin Cîțu.

O decizie batjocoritoare, o insultă, cea mai mare țeapă dată românilor de la Traian Băsescu încoace - sunt cuvintele folosite de fostul ministru PSD-ist al Finanțelor după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că îl desemnează pe Florin Cîțu pentru formarea noului Guvern.

La finalul anului 2019, atunci când parlamentul a trecut o moțiune simplă față de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, social-democratul Eugen Teodorovici a avut înca o ieșire memorabilă.

Pe holurile Parlamentului, chiar în timp ce ministrul finanțelor dădea declarații jurnaliștilor, după ce moțiunea simplă împotriva sa fusese adoptată de Senat, Eugen Teodorovici a trecut prin spatele lui și i-a spus:

"Trage o liniuță la Guvern!"

A mers mai departe și i-a mai strigat o dată: "Trage o liniuță puternică, puternică".

Deja se depărtase, nu se mai vedea în cadru, dar Eugen Teodorovici putea fi auzit insistând: "Vezi că iese praful de la nas".

La dezbaterea bugetului pe 2019 în Comisiile de buget-finanțe, Eugen Teodorovici, pe atunci ministru, l-a jignit pe liberalul Florin Cîțu, pe atunci senator, strigându-i: "Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost".

Citeste si:
Ludovic Orban își dă demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. "Din momentul acesta, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat"
Ludovic Orban își dă demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. "Din momentul acesta, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat"
Ludovic Orban a pierdut alegerile interne ale PNL. În discursul ținut după anunțarea rezultatului, Ludovic Orban a anunțat că își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei...
Florin Cîțu este noul președinte al PNL
Florin Cîțu este noul președinte al PNL
Liberalii și-au ales președintele pentru următorii patru ani. Florin Cîțu a câștigat alegerile interne cu 60,2% din voturile exprimate de delegații prezenți la Congres. Florin Cîțu...
Sursa: NEWS.RO